شغل تعمیرکاری تاسیسات

شغل تراشکاری
شغل تراشکاری
آذر ۲۶, ۱۳۹۶
شغل تعمیرکاری تلفن همراه
شغل تعمیرکاری تلفن همراه
آذر ۲۶, ۱۳۹۶
شغل تعمیرکاری تاسیسات

شغل تعمیرکاری تاسیسات:

به تعمیر و نگه داری تاسیسات بهداشتی، حرارتی و برودتی ساختمان ‌«تعمیرکاری تاسیسات‌» می‌گویند. شغل تعمیرکاری تاسیسات

تعمیرکار تاسیسات کیست؟

‌«تعمیرکار تاسیسات‌» کسی است که تاسیسات ساختمان‌ها و مجتمع‌های صنعتی را بررسی و در صورت نیاز تعمیر می‌کند.

ویژگی‌های تعمیرکار تاسیسات:

باپشتکار و با انگیزه است: انگیزه و پشتکار باعث می شود تعمیرکار بتواند سازمان ها و مراکزی را که به تعمیر تاسیسات نیاز دارند، به بستن قرارداد با خود تشویق کند.
مردم دار و خوش رفتار است: این حرفه جز، مشاغل آزاد محسوب می شود. تعمیرکارها برای جذب و نگه داشتن مشتریان خود باید روابط عمومی خوبی داشته باشند و بتوانند با آن ها ارتباط مناسبی برقرارکنند.

ورود به شغل تعمیرکاری تاسیسات:

علاقه‌مندان به این حرفه می‌توانند پس از پایان سال اول دبیرستان، در هنرستان‌های فنی حرفه¬ای یا کار و دانش کشور در رشته تاسیسات تحصیل کنند و بعد از فراغت از تحصیل به این شغل وارد شوند. همچنین علاقه¬مندان به ادامه تحصیل در این رشته می‌توانند تحصیلات خود را در دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور در گروه مکانیک و تا مقطع دکترا ادامه دهند. دانش‌آموختگان هنرستان‌ها به دلیل گذراندن واحدهای مهارت آموزی و کارورزی توانایی مناسبی برای اشتغال در این رشته دارند و سریع‌تر جذب بازار کار می شوند. رشته تاسیسات در هنرستان‌های کار و دانش به سه شاخه تقسیم می شود: تاسیسات گرمایی ساختمان، تاسیسات بهداشتی ساختمان، و تاسیسات حرارتی _ برودتی.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| آشپزی

پیشرفت شغلی:

تعمیرکاران تاسیسات با شرکت در دوره‌های آموزشی کوتاه مدت و بلندمدت در آموزشگاه‌های دولتی و خصوصی می‌توانند اطلاعاتشان را به روز کنند و با ابزار و وسایل جدید آشنا شوند. در این شغل تجربه اهمیت بسزایی دارد. افراد با داشتن سرمایه اولیه می توانند دفتر تاسیساتی هم داشته باشند.

فضای شغلی:

کارخانه‌های صنعتی، کارگاه‌های صنعتی و ساختمانی و دفاتر تاسیساتی متخصصان این فن را جذب می‌کنند. مراکز خدمات تاسیساتی با شرکت ها، سازمان ها، بیمارستان ها یا برج های مسکونی قرارداد می بندند و برای مدتی مشخص کار تاسیسات آن ها را برعهده می‌گیرند.
تعمیرکارها بیشتر با نمایندگی‌ها و فروشندگان قطعات مورد نیاز این شغل در ارتباط اند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان (اتصال انوع لوله ها، اجرای لوله کشی آب سرد و گرم، فاضلاب، نصب وسایل بهداشتی)
طراحی، اجرا و نظارت بر لوله کشی گاز خانگی، تجاری و … ، و تاسیسات گازرسانی ساختمان های مسکونی
راه اندازی و تعمیر دستگاه های سردکننده خانگی و تجاری
نقشه خوانی و نقشه‌کشی تاسیسات بهداشتی
سرویس و نگه داری تاسیسات گرمایی
فلزکاری و جوش کاری گاز و برق
نصب موتورخانه و متعلقات آن و تنظیم دستگاه‌های مربوط به سیستم حرارت مرکزی
راه اندازی، سرویس و تعمیر تاسیسات الکترومکانیکی ساختمان‌های مسکونی و اداری
راه اندازی و تعمیر سردخانه ها
راه اندازی و تعمیر تجهیزات استخرها و اجرای سیستم استخر و جکوزی.

مطلوبیت‌های شغل تعمیرکاری تاسیسات:

کار تاسیساتی تنوع دارد و خسته کننده نیست. مردم همواره به خدمات تعمیرکاران تاسیسات نیازمندند و برای همین، این حرفه بازار کار خوبی دارد. 

محدودیت‌های شغل تعمیرکاری تاسیسات:

این شغل به دلیل نیاز به قدرت بدنی بالا برای انجام دادن کارهای فنی و خستگی زیاد ناشی از کار، در ایران برای خانم ها در نظر گرفته نشده است. از طرف دیگر، لازم است تعمیرکاران تاسیسات برای آگاهی از فناوری روز دنیا اطلاعات خود را به روز نگه دارند و از فناوری‌های روز دنیا مطلع باشند.

اهمیت شغلی:

در دنیای امروز فراهم کردن محیطی آرام و مطلوب برای زندگی از هدف‌های اصلی انسان است. گروه‌های تاسیساتی می‌کوشند با استفاده از تکنیک ها و فناوری‌های تاسیسات مکانیکی در طراحی و اجرای ساختمان‌ها این آرامش را تامین کنند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به هنرستان‌های فنی حرفه‌ای که رشته مذکور را دارند، مراجعه و با مسئولان این مراکز مشورت کنید. سر زدن به دفاتر تاسیساتی و گفت وگوی مستقیم با تعمیرکارها هم بسیار مفید است.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است