شغل حسابداری

شغل دامداری
شغل دامداری
آذر ۹, ۱۳۹۶
شغل معلمی
شغل معلمی
آذر ۱۰, ۱۳۹۶
شغل حسابداری

شغل حسابداری:

به ثبت، طبقه بندی و خلاصه کردن حساب ها و اسناد مالی جهت برآورد درآمدها و هزینه های یک شرکت، موسسه یا سازمان حسابداری می‌گویند. شغل حسابداری

‏حسابدار کیست؟

حسابدار کسی است که با ثبت، جمع آوری و طبقه بندی اطلاعات مالی، به تجزیه و تحلیل آن ها می پردازد.

‏ویژگی‌های حسابدار:

دقیق، منظم و صبور است: حسابدار با اعداد و ارقام در ارتباط است و به دقت و صبر زیادی در جمع بندی آن ها نیاز دارد.
امین، قابل اعتماد و مسئولیت پذیر است: او باید ‏پاسخگوی تمامی امور مالی به مدیران و حسابرسان باشد و با کمترین نظارت بتواند کار و مسئولیت خود را انجام دهد.
‏ قدرت تشخیص بالا، شم ریاضی و استعداد عددی دارد: حسابدار باید بتواند موارد مبهم در امور حسابرسی و حسابداری را متوجه شود.
‏ حافظه قوی و منطق و استدلال بالایی دارد: او باید بتواند در سریع ترین زمان ممکن بهترین تصمیم های مالی را بگیرد.

‏ورود به شغل حسابداری:

حسابداری مالی و ‏حسابداری بازرگانی از جمله رشته هایی هستند که در هنرستان ها نیز آموزمش داده می شوند. این رشته را می توان به عنوان رشته دانشگاهی نیز انتخاب کرد. البته یک حسابدار به شرط داشتن تجربه، با مدرک دیپلم نیز می تواند در این زمینه کار کند و در واقع یک حسابدار تجربی باشد. عده ای از علاقه مندان به این شغل نیز دوره فشرده حسابداری را در آموزشگاه های آزاد می گذرانند و وارد این شغل می شوند. رشته حسابداری تا مقطع دکترا در دانشگاه های ایران ارائه می شود و به زیرگروه های مالی، صنعتی، مدیریت، دولتی، مالیاتی تقسیم می گردد.
‏امروزه تسلط به نرم افزارهای حسابداری یکی از شرایط ورود به شغل حسابداری است.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| تعمیرکاری تلفن همراه

‏پیشرفت شغلی:

‏با توجه به اینکه تجربه کاری در این شغل بسیار مهم است، اگر حسابدار تحصیل کرده باشد، حتما دوره هایی را هم به منظور کارآموزی طی می کند این موضوع می تواند تاثیر بسیار خوبی در پیشرفت او داشته باشد. از طرفی، گذراندن دوره های کوتاه مدت و بلند مدت آموزشی می تواند در ارتقای شغلی افراد تاثیر گذار پاشد. حسابدارانی که بسیار دقیق و باتجربه هستند، جذب ٠ ‏،سازمان حسابرسی کشورمی شوند ‏. این سازمان بر حسابداران کشور و کار آن ها نظارت دارد ودفترهای مالی تمام ادارات و سازمان ها را بررسی می کند. تحصیلات دانشگاهی به شما کمک می کند تا بتوانید از سطح یک دفتردار خارج شوید و تا بالاترین سطح این شغل، که مدیر مالی یک سازمان یا شرکت است، ارتقا پیدا کنید. در این صورت می توانید به مدیران شرکت ها در زمینه های سرمایه گذاری مشاوره بدهید.

‏فضای شغل حسابداری:

‏محیط کار حسابدار باید ساکت و آرام باشد. حسابدار تقریبا با تمام کارکنان یک مجمو عه رابطۀ اداری دارد.. مهم ترین تعامل او با مدیران است اما هر ساله باید جوابگوی حسابرسان نیز باشد. از جمله سازمان هایی که دست کم با یک حسابدار در تعامل اند، بانک‌ها، بیمه و سازمان مالیاتی است. حسابدار برای ثبت درآمدها و هزینه های یک شرکت، آن ها را در رایانه یا دفترهای مالیاتی (روزنامه، معین، کل) ثبت می کند و نسخه ای از تمام اسناد را نگه می دارد.

‏وظایف و مسئولیت‌ها:

  • ‏ تنظیم و نگهداری اسناد مالی (تا اطلاعات مالی مورد نیاز برای تصمیم گیری های مالی را در اختیار مدیران قرار دهد و گزارش های مالی را تنظیم کند).
    ‏ داشتن اطلاعات مالی به روز، طبقه بندی حساب ها و ثبت آن ها در دفترهای مالی
    ‏ بستن حساب ها در پایان هر دوره مالی، تنظیم ترازنامه و صورت سود و زیان و انتقال حساب های دائم به سال بعد
    ‏ ثبت و بررسی تمامی مراحل مالی و حقوقی یک شرکت و دارایی و سرمایه ای که به هر یک از افراد حقیقی و حقوقی تعلق دارد.

‏مطلوبیت‌های شغل حسابداری:

تمام سازمان های دولتی، صنعتی و تجاری از خدمات حسابداران استفاده می کنند. پس فرصت های شغلی برای یک حسابدار بسیار زیاد است. از یک مغازه کوچک گرفته تا سازمان های دولتی و خصومی بزرگ، دست کم برای تهیه اظهارنامه مالیاتی خود به حسابدار نیاز دارند. بنابراین، به نظر می رسد که حسابداران هیچ گاه بیکار نمی مانند و از آنجا که جنسیت در این شغل بی تاثیر است، بسیاری از زنان در آن موفق اند.

محدودیت‌های شغل حسابداری:

‏از آنجا که حسابدار موظف است تا پایان سال سود و زیان یک موسسه را مشخصی کند، در یک بازه زمانی فشار کاری او زیاد می شود. همچنین، هرساله حسابرس ها برای بررسی دفترهای مالی یک موسسه اقدام می کنند و به این ترتیب، کمترین خطا در اسناد مالی موقعیت شغلی حسابدار را تحت تاثیر قرار می دهد. شغل حسابداری مسئولیت بالایی دارد و به همین دلیل حسابداران در معرض فشارهای روانی هستند.

‏اهمیت شغلی:

علم حسابداری به سرمایه گذاران، مدیران و دولت کمک می کند تا بتوانند درباره مسائل اقتصادی تصمیم بهتری بگیرند. به نظر می رسد تمام سازمان هایی که به نوعی دارای دریافت و پرداخت منظم و دائمی هستند، به حسابدار نیاز دارند و در صورت نبود او ممکن است به کل سرمایه سازمان ضرر و زیان برسد چرا که محاسبه سود و زیان تنها با دانش حسابداری امکان پذیر است.

‏منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

گفت وگو با حسابداران و دانشجویان و استادان این رشته یا مراجعه به سازمان حسابرسی و اداره مالیاتی می تواند به شما کمک کند.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است