شغل عکاسی

شغل طلا فروشی
شغل طلا فروشی
دی ۲۵, ۱۳۹۶
شغل عینک‌سازی
شغل عینک‌سازی
دی ۲۵, ۱۳۹۶
شغل عکاسی

شغل عکاسی:

به ثبت حالات انسانی، پدیده‌های علمی، مناظر و … به وسیله دوربین عکاسی، ‌عکاسی‌می‌گویند. شغل عکاسی ریزبینی خاصی می‌طلبد.

عکاس کیست؟

عکاس به گزینش و ثبت لحظه‌هایی از زمان می‌پردازد که دربردارنده حالات انسانی، پدیده های علمی، مناظر طبیعی یا هر موضوع دیگری است که قابل ثبت روی نوار حساس فیلم یا حافظه دیجیتالی دوربین باشد. معمولا عکاسان در زمینه‌هایی چون طبیعت، بناهای قدیمی و تاریخی، صحنه‌هایی از زندگی حیوانات، رویدادهای خبری، تبلیغات و نیز تهیه تصاویر پرسنلی فعال هستند.

ویژگی‌های عکاس:

خلاق و مبتکر است: عکاسی تنها یک فن نیست بلکه هنر نیز در آن دخالت دارد. یک عکاسی باید بتواند در ثبت لحظات و اتفاقات از خلاقیت خود استفاده کند.
چشمانی هوشیار و جست وجوگر دارد: عکس با سه عنصر‌ چشم، ذهن، دل گرفته می‌شود. کسی که می‌خواهد عکس بگیرد، با چشمش به موضوع عکاسی (سوژه) نگاه می‌کند، با فکر از آن عکس می گیرد و احساساتش را در این تصاویر دخیل می کند.
چالاک و با دقت است: عکاسی شکار لحظه هاست. پس، عکاس باید در ساعات مختلف شبانه روز در مکان های متفاوت حاضر باشد، قدرت شناسایی سوژه را داشته باشد و لحظات خاص را به سرعت ثبت کند.

جسور است: عکاس باید جسارت داشته باشد و برای به دست آوردن موضوع یا عکس‌برداری از آن از خطرهای موجود (آتش، حیوانات، ازدحام جمعیت و … ) نترسد.
انعطاف پذیر است: عکاسی که از چهرۀ مردم عکس می گیرد، باید بتواند خود را با سلیقه مشتریانش تطبیق دهد. بنابراین باید انعطاف پذیر و صبور باشد.
صادق و امانت دار است: بسیاری از عکاسان عکس‌های خانوادگی تهیه می‌کنند. صداقت و امانت داری ویژگی اصلی این دسته از عکاس‌هاست.

ورود به شغل عکاسی:

برای شروع می توانید در هنرستان در رشته عکاسی ثبت نام و تحصیل کنید. پس از آن، امکان ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد. قبل از شروع کار زمینه‌ای را که دوست دارید در آن مشغول عکاسی شوید انتخاب کنید. دوست دارید عکاس خبری شوید یا در آتلیه کار کنید؟ شاید هم عکاسی هنری یا تبلیغاتی را انتخاب می‌کنید. در هر صورت، برای شروع کار باید یک دوربین حرفه‌ای داشته باشید.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| مسئولیت فنی صنایع غذایی و آرایشی

پیشرفت شغلی:

داشتن تجربه در موفقیت حرفه‌ای عکاس مهم‌ترین نقش را دارد. از آنجا که این صنعت به شدت به مهارت‌های عکاس وابسته است، باید مهارت‌ها و دانش خود را در این زمینه تقویت کنید. برای هرچه بهتر شدن کارتان، لازم است در زمینه‌ای که انتخاب کرده‌اید اطلاعات کافی داشته باشید. برای مثال، عکاسان خبری باید در زمینه خبرنگاری اطلاعات لازم را داشته باشند. استفاده از نرم افزارهای رایانه‌ای نیز به پیشرفت شما کمک می‌کند. عکاس‌ها این امکان را دارند که در کارگاه‌ها و مسابقات شرکت کنند و خود را محک بزنند. آنها در دوره‌ها و نشست‌هایی که از طرف نهادهای مختلف برگزار می‌شود، با جدیدترین روش‌های عکاسی آشنا می‌شوند.

فضای شغلی:

بیش از نیمی از عکاسان به صورت مستقل فعالیت می‌کنند. تعداد زیادی از آنها در آتلیه ها مشغول به کارند. عکاسی آتلیه به شاخه‌های زیادی چون پرتره ، مد، صنعتی و تبلیغاتی تقسیم می‌شود. برخی عکاسان نیز در نهادهای خصوصی و دولتی به صورت پروژه‌ای کار می‌کنند. عکاسان خبری در روزنامه‌ها به عکاسی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و … مشغول‌اند. آنچه در یک آتلیه عکاسی مورد نیاز است، نور، آرامش. مجموعه‌ای از لنزها و فیلترهاست که خود عکاس آنها را خریداری می‌کند. عکاس‌ها علاوه بر اقشار مردم با سردبیران و کسانی که آثار آنها را رد یا تایید می‌کنند، در ارتباط‌اند. در واقع، می‌توان گفت که در بسیاری از موارد، عکاس‌ها کارفرمایانی دارند که لازم است مطابق با میل و سلیقه آنها فعالیت کنند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

هم فکری و تبادل نظر با مشتری و سفارش دهندۀ کار
نورپردازی، سنجش و تنظیم نور مورد نیاز فضا
تعیین نوع لنز و فیلم مورد نیاز برای عکاسی در فضای کار
تنظیم سرعت شاتر
چاپ عکس
ساخت و نگه‌داری آرشیو عکس.

مطلوبیت‌های شغل عکاسی:

این شغل هیجان انگیز و جذاب است. عکاسان همواره به دنبال رویدادهای تازه هستند و حتی گاهی یک رویداد عادی و روزمره را به صورتی متفاوت و زیبا به تصویر می‌کشند. بسیاری از رویداد‌ها تنها یک بار رخ می‌دهند و ثبت آنها برای افراد خاطره انگیز و جذاب است. عکاسی از جمله شغل‌هایی است که از کوچک‌ترین موسسه‌ها گرفته تا بزرگ‌ترین نهادها و حتی هر خانواده به آن نیازمند است.

محدودیت های شغل عکاسی:

گاهی عکاسان مجبورند عکس‌هایی بگیرند که برای آنها خطرساز است. ضمن اینکه خرید وسایل عکاسی و به روز کردن آنها به سرمایه نیاز دارد. این در حالی است که درآمد عکاسان چندان زیاد نیست.

اهمیت شغلی:

ما با تصاویر احاطه شده‌ایم و گریزی از آنها نداریم. به بیان دیگر، امروزه بدون تصویر در جامعه هویتی نداریم و قابل شناسایی نیستیم. عکاس می‌تواند اتفاقات حساس زندگی را همیشگی و جاودانه سازد. در واقع، عکس میراث جاودانه‌ای است که به صورت زنده و واقعی از یک انسان به انسان‌های دیگر منتقل می‌شود و این امکان را به آن ها می دهد که از اتقاقات و حوادث گذشته آگاه شوند. عکاسان کسانی هستند که این امکان را در اختیار جامعه و تاریخ قرار می‌دهند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

برای کسب اطلاعات بیشترمی‌توانید به وبگاه انجمن عکاسان ایران به نشانیwww.nips.org.irمراجعه کنید. مراجعه حضوری به خانه عکاسان و صحبت کردن با عکاسان حرفه‌ای نیز به شما کمک خواهد کرد.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است