شغل نجاری

شغل نانوایی
شغل نانوایی
دی ۲۳, ۱۳۹۶
شغل نشر
شغل نشر
دی ۲۳, ۱۳۹۶
شغل نجاری

شغل نجاری:

به مجموعه فعالیت‌هایی که یک فرد به صورت دستی یا به کمک ابزارآلات و چوب برای ساختن لوازمی چون در، پنجره، میز، مبل، صندلی و کابینت یا حتی بخش‌هایی از خانه انجام می‌دهد، نجاری می‌گویند. شغل نجاری برای کسانی که به کار با چوب و وسایل چوبی علاقه‌مند هستند، مناسب است.

نجار کیست؟

نجار کسی است که به ساخت و تعمیر انواع محصولات چوبی می‌پردازد.

ویژگی‌های نجار:

خوش ذوق و خلاق است: نجاری یک هنر دستی است و به ذوق هنری نیاز دارد. برای ساخت بسیاری از وسایل چوبی نجار باید خلاق و مبتکر باشد.
دارای قدرت تجسم و درک بالاست: برای درک خواستۀ مشتری یا سرپرست نجاری لازم است نجار ابتدا طرح محصول را در ذهن تصور کند. 

خوش برخورد و صبور است: نجارها با مشتریان به طور مستقیم در ارتباط‌اند. پس داشتن روابط عمومی بالا و برخورد خوش از ویژگی‌های مهم آنهاست.

ورود به شغل نجاری:

پیش از هر حیز باید بدانید که داشتن دست‌های سالم، ورزیده و کارآموخته شرط اصلی ورود به این شغل است.

برای نجار شدن باید یکی از این راه‌ها را انتخاب کنید:
١ – گذراندن دورۀ شاگردی نزد استاد کار و آموختن این شغل به شکل تجربی
۲ – گذراندن دوره هنرستان در رشته نجاری و کارآموزی یک ساله
۳ – گذراندن دوره‌های عالی (دست کم کاردانی) در آموزشکده‌ها و دانشکده‌های فنی و مدارس عالی.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| پژوهشگری علوم اجتماعی

پیشرفت شغلی:

تجربه در نجاری بسیار مهم است. شاید بتوان گفت تجربه و مهارت تنها کلید ارتقا و پیشرفت در این شغل به حساب می‌آید. یک نجار موفق هیچ‌گاه خود را محدود نمی‌کند و همواره در صدد آن است که از جدیدترین تغییرات و نوآوری‌ها در زمینه کاری خود مطلع شود. نجارها می توانند به طور مستقل در مغازه یا کارگاه خود فعالیت کنند یا در کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی تولید وسایل چوبی مشغول کار شوند.

فضای شغلی:

شغل نجاری به یک کارگاه و یک دفتر سفارش کالا نیاز دارد. کارگاه نجاری باید بزرگ و دارای ابزارها و دستگاه‌های سبک و سنگین مختلفی باشد اما دفتر فروش و سفارش کالا می‌تواند یک مغازۀ کوچک باشد. نجار می‌بایست اصول ایمنی خاص هر دستگاه را بداند و رعایت کند. نجاری شغلی است که به طور گروهی و در محلی انجام می‌گیرد که صدای دستگاه‌های مختلف به گوشی می‌خورد و زمین پر از خاک اره و تراشه‌های چوب است. نجارها با افراد زیادی در تعامل اند؛ از جمله: مبل فروشی، نقاشی، پارچه فروش و پرس کار.

وظایف و مسئولیت‌ها:

شناخت انواع چوب و مقاومت، دوام و معایب هر کدام
شناخت کامل از وسایل کار و اصول ایمنی محل کار در نجاری صنعتی
درک خواسته مشتری
طراحی وسایل
انتخاب چوب مناسب
ساخت وسایل مطابق با سفارش مشتریان.

مطلوبیت‌های شغل نجاری:

نجاری یک شغل فنی و هنری است و به همین خاطر بسیاری از نجارها آن را پرتحرک و متنوع می‌دانند. از این گذشته نجاران متناسب با تجربه و مهارتشان درآمد نسبتا مطلوبی دارند.

محدودیت‌های شغل نجاری:

نجار در کار خود با ابزار و وسایلی در ارتباط است که می‌توانند بسیار خطرناک باشند. به این ترتیب، با کوچکترین خطا ممکن است جان نجار و افرادی که با او در ارتباط اند، به خطر بیفتد.

اهمیت شغلی:

چون بیشتر لوازم ضروری زندگی از چوب ساخته می‌شود، شغل نجاری بسیار اهمیت دارد. با پیشرفت صنعت بر اهمیت این شغل افزوده هم شده است. هر روز بیش از گذشته، اهمیت بهداشتی و صنعتی کالاهای چوبی مشخصی و به کاربرد آنها در کارهای تزئینی افزوده می‌شود. از این رو می توان گفت که شغل نجاری در آینده نیز مورد نیاز جامعه است.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

نجارها بهترین راهنما برای ما هستند. اول از همه به سراغ آن‌ها بروید و هر سوالی دارید، با آنها در میان بگذارید. بعد از آن می‌توانید به هنرجوها و استادان نجاری هنرستان‌ها و مدارس عالی فنی یا به مراکز فنی حرفه‌ای و سازمان صنایع دستی مراجعه کنید. خواندن کتاب های مرتبط را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است