شغل پرستاری

معرفی رشته الکتروتکنیک
معرفی رشته الکتروتکنیک
آبان ۲۱, ۱۳۹۶
شغل مهندسی برق گرایش قدرت
شغل مهندسی برق گرایش قدرت
آذر ۹, ۱۳۹۶
شغل پرستاری

شغل پرستاری:

به مراقبت از بیمار با استفاده از دستورات پزشک پرستاری می‌گویند. شغل پرستاری

پرستار کیست:

پرستار کسی است که مجموعه‌ای از فعالیت‌های درمانی را برای مراقبت از بیمار، بهبود و نجات جان او انجام می‌دهد.

ویژگی‌های پرستار:

۱-صبور، پرتحمل و باگذشت است: پرستار باید بتواند در شرایط سخت و بحرانی حتی زمانی‌که خسته است یا آمادگی جسمی و روحی لازم را ندارد، به دیگران کمک کند. پس صبر و تحمل از ویژگی‌های بسیار مهم اوست.

۲- خوش لباس و خوش برخورد است: بسیاری از بیماران درواقع نیازمند کسی هستند که بتواند به آن‌ها اطلاعات درست بدهد. یک پرستار با بیمارانی از اقوام و فرهنگ‌های مختلف و خانواده‌های آن‌ها سرو کار دارد و باید بتواند با همه‌ی آنها ارتباط خوب و موثری داشته باشد.

۳- منظم، دقیق و مسئولیت پذیر است: اجرای موبه مو و دقیق دستورات پزشک برعهده‌ی پرستار است. او باید وظایف خود را درست و در زمان مقرر انجام دهد.

بر اعصاب خود مسلط است: لازم است پرستار بر اعصاب خود مسلط باشد تا در مواقع حساس و شب بیداری ها به خوبی از عهده‌ی وظایف خویش برآید.

ورود به شغل پرستاری:

برای آغاز به کار ابتدا باید مدرک کارشناسی پرستاری را دریافت کنید. امکان تحصیل در رشته‌ی پرستاری تا مقطع دکتری در ایران وجود دارد. خوب است بدانید که پرستاران در سطح کارشناسی ارشد و دکتری حق انتخاب گرایش‌های زیادی را دارند. همچنین در حین کار باید دوره های تکمیلی و آموزشی را بگذرانند. این دوره ها بنا بر نیاز بیمارستان و بخش‌هایی که پرستار در آن‌ها حاضر است، برگزار می‌شوند.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| بینایی سنجی

پیشرفت شغلی:

اگر فردی تحصیلات مرتبط و تجربه کافی داشته باشد می‌تواند رئیس پرستاری کل بیمارستان شود. از طرفی، یک پرستار می‌تواند به صورت مسقل کار کند: یعنی با تاسیس مرکز بهداشت خصوصی به ارزیابی سلامت افراد جامعه بپردازد یا مهد کودک دایر کند.

فضای شغلی:

پرستاران به اتاقی تمیز و آرام احتیاج داند که چند دقیقه‌ای  از روز در آن استراحت کنند ونیروی لازم برای ادامه‌ی کار را به دست آورند. آنها علاوه بر کار در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی می‌توانند در بخش صنعت( برای مراقبت از سلامت و بهداشت کارکنان صنایع مختلف)، سازمان تربیت بدنی و مراکز ورزشی( به عنوان یکی از اعضای گروه مراقبت‌های پزشکی)، شرکت‌های دارویی و واردکنندگان تجهیزات پزشکی( به عنوان ویزیتور) یا به عنوان پرستار خصوصی بیماران در منزل آن‌‌ها مشغول به کار شوند. با توجه به اینکه پرستاران رابط بین بیماران و پزشکان هستند، با بخش‌های آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه، اتاق عمل و … در ارتباط‌اند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

اطاعت از دستورات پزشک، رعایت حال بیماران و رعایت اصول اخلاقی از مهم‌ترین ضوابطی است که پرستاران باید رعایت کنند. دیگر وظایف آن‌ها عبارتند از:

  • مراقبت و حمایت از بیمار و خانواده‌ی او( انتقال خواسته‌ها و نیازهای آنها )
  • آموزش دادن به بیمار برای تطابق با مشکلات و ناراحتی‌های پیش آمده
  • نظارت بر رژیم غذایی بیمار و مصرف داروهایی که پزشک تجویز می‌کند:
  • آگاهی از روحیات بیماران و ایجاد روابط خوب و موثر با آنان با هدف و تقویت روحیه‌ی بیماران
  • تحقیق درباره‌ی روش‌های مراقبتی اعمال شده و همجنین نحوه کاهش تعداد روزهای بستری یک بیمار( بنابراین لازم است پرستار از بیماری‌ها و داروها شناخت کافی داشته‌باشد و این اطلاعات را به روز نگه دارد)
  • مسئولیت مدیریت بخش( اولویت بندی برای رسیدگی به بیماران و تصمیم‌گیری به موقع در مورد بیماران اورژانسی).

مطلوبیت‌های شغل پرستاری:

با علمی که پرستار از علوم پزشکی دارد، به نوعی پزشک خانواده و اطرافیان خود محسوب می‌شود و می‌تواند در شرایط بحرانی به آنها کمک کند. همان‌طور که پیش از این گفته شد، برخی از پرستارها نیز پرستار خانگی می‌شوند و به این ترتیب درآمد بالایی کسب می‌کنند.

محدودیت‌های شغل پرستاری:

پرستاران ساعات کاری زیاد و فشرده‌ای دارند و با انواع آلودگی‌ها و بیماری‌های مختلف در تماس‌اند. از آنجا که پرستاران شیفت کاری دارند و گاهی روزهای عید و تعطیلی نیز باید کار کنند، نمی‎توانند برای زندگی شخصی خود برنامه‎ریزی جامعی داشته‌باشند. این موضوع برای افرادی که مسئولیت‌های خانوادگی دارند( مخصوصا افراد متاهل )، محدودیت بزرگی محسوب می‌شود.

اهمیت شغلی:

پرستاری مکمل شغل پزشکی است و خدمات پزشکی تنها با وجود پرستاران تاثیرگذاری مطلوبی دارد. پرستاران نقش عمده‌ای در بهبود بیماران دارند و خدمات درمانی تجویز شده را اجرا با به بیماران یادآوری می‌کنند. پرستاری حرفه‌ای است که در جهت حفظ و ارتقای سلامت ، پیشگیری از بروز بیماری‌ها،تسکین دردها و بازگرداندن سلامتی به بیماران گام برمی‌دارد.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

پرستاران، دانشجویان و استادان این رشته ضمن راهنمایی شما می‌توانند کتاب‌ها و نشریاتی را در این زمینه معرفی کنند. در نهایت، به این مراکز نیز می‌توانید مراجعه کنید: انجمن پرستاران ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

دیدگاه ها بسته شده است