انسان برای ادامه حیات نیاز به غذا دارد. مواد غذایی باید به طور متناسب استفاده شده و انواع گروه های غذایی تا حد ممکن در سبد غذایی فرد گنجانده شود. یکی از این منابع غذایی مهم و ارزشمند، میوه و سبزیجات است که سرشار از املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن آدمی است و استفاده از این مواد غذایی به گونه ای که دچار آفت نشده باشند، بسیار مهم است. بنابراین باید تا حد امکان از بروز ضایعات و آفات در این گروه غذایی مهم ممانعت به عمل آید. باغ داران و زارعین سخت کوش با تلاش و همچنین تکیه بر تجارب سنتی خود در زراعت و باغ داری گامی مهم در این زمینه برداشته اند. معرفی رشته امور زراعی وباغی
هدف از این رشته تربیت افرادی است که با مهارت فنی و دانش نظری خود در این زمینه به حفظ محصولات کشاورزی پرداخته و با تلاش خود باعث ایجاد سیر صعودی در رشد کیفی و کمی این محصولات بشوند و بتوانند با راه کارهای خود و با از بین بردن آفات و ضایعات زراعی و باغی، تولید و بهره وری را به حداکثر خود برسانند. علاقه به طبیعت و امور مربوط به مراقبت از گیاهان و همچنین علاقه مندی به دروس زیست شناسی و شیمی از ملزومات کسب توفیق در این رشته است. داوطلب این رشته باید از توان جسمی مناسبی برای کار در مزارع برخوردار باشد و از کارکردن در محیط روستایی و مزارع و باغات و گل خانه های خارج از شهر لذت ببرد.
ریاضیات عمومی/ آمار و احتمال/ شیمی عمومی/ آزمایشگاه شیمی عمومی/ کاربرد کامپیوتر در گیاه پزشکی/ اکولوژی/ ترویج و آموزش کشاورزی/ گیاه شناسی/ حشره شناسی/ عوامل بیماری زای گیاهی/ سم شناسی/ روش های مبارزه با آفات و عوامل بیماری زای گیاهی/ علف های هرز/ کنترل و روش های مبارزه با علف های هرز/ جانوران زیان آور در کشاورزی/ گیاه پزشکی محصولات انباری و خانگی/ تجهیزات در گیاه پزشکی/ گیاه پزشکی گیاهان زراعی/ گیاه پزشکی گیاهان باغی/ گیاه پزشکی سبزی و صیفی/ گیاه پزشکی درختان غیرمثمر و زینتی/ تکنولوژی پرورش و کاربرد آفت کش های بیولوژیک/ کارآموزی
آموزشکده کشاورزی وابسته به جهاد کشاورزی ـ کرج/ غیرانتفاعی آفاق ـ ارومیه/ غیرانتفاعی بهاران ـ گلستان/ غیرانتفاعی تجن ـ قائمشهر
با توجه به اینکه در رشته امور زراعی و باغی نگاه ویژه ای به موضوع کنترل آفات و بیماری های گیاهی و حفظ نباتات شده است دانش آموخته گان این رشته می توانند طراح و مجری برنامه های مراقبت از باغات و مزارع باشند و یا اینکه خود در عرصه زراعت و باغبانی فعالیت کنند .
شهرداری ها ، سازمان حفظ نباتات ، واحدهای کشت و صنعت ، واحدهای دولتی و خصوصی تولیدات کشاورزی ، سیلوهاوانبارهای نگهداری موادغذایی مراکزی هستند که دانش آموخته گان این رشته را جذب می کنند .
در حال حاضر امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته برای دانش آموختگان، در رشته های تولیدات گیاهی، گیاه پزشکی، تولید و پرورش گل و گیاه زینتی، زراعت برنج و تولید و فراهم آوری چای فراهم است.
منبع : teleyare.com