شغل آشپزی

کاش کتاب خواندن مد بود
کاش کتاب خواندن مد بود!!!
آذر ۲۲, ۱۳۹۶
شغل آموزش رانندگی
شغل آموزش رانندگی
آذر ۲۳, ۱۳۹۶
شغل آشپزی

شغل آشپزی:

‌«آشپزی‌» هنر آماده سازی و پختن مواد غذایی است. شغل آشپزی

آشپز کیست؟

‌«آشپز‌» کسی است که با دقت و ظرافت، مواد غذایی خام را به انوع غذاهای خوش مزه و مقوی تبدیل می‌کند.

ویژگی‌های آشپز :

 مدیر و مدبر است: این ویژگی برای سرآشپزها ضروری است. آن ها باید در هر شرایطی قادر به کنترل آشپزخانه باشند و بتوانند به مشتریان پاسخ قانع کننده ای بدهند.
خلاق و خوش ذوق است: آشپزی نه تنها یک شغل بلکه یک هنر است. با داشتن این خصوصیت ها آشپز زودتر در کارش پیشرفت می کند؛چرا که مشتری ها دوست دارند غذایی خوشی طعم، متفاوت و زیبا بخورند.
سرعت عمل بالایی دارد: آشپز باید بتواند مقدار زیادی غذا را در زمان کوتاهی آماده کند؟ بنابراین، سرعت عمل از ویژگی های اصلی این افراد است.
 منظم است: رعایت نظم برای یک آشپز حرفه ای از ملزومات است.
با حوصله است: اگر آشپز با حوصله آشپزی نکند، غذایش خوش مزه نخواهد شد.

ورود به شغل آشپزی:

شما می توانید در هنرستان و در شاخه کار و دانش، رشته آثپزی بخوانید: علاوه بر این، می توانید در آموزشگاه های آشپزی دوره های آشپزی را بگذرانید. این دوره ها شامل آشنایی با خواص خوراکی ها، نحوه جلوگیری از فاصد شدن غذاها، انوع تزیین )سفره آرایی(آشنایی با نحوه پختن غذاهای گوناگون و همین‌طور دوره‌های بهداشت محیط و بهداشت مواد غذایی است. پس از گذراندن این دوره ها، شما از سازمان فنی حرفه‌ای کشور گواهی نامه رسمی دریافت می کنید. یادتان باشد هر شش ماه یک بار باید کارت بهداشت خود را تمدید کنید و هر دو سال یک بار هم برای دوره هایی که گذرانده اید، بازآموزی شوید و پروانه دوره ها را تمدید کنید. اگر دوست دارید تحصیلات دانشگاهی داشته باشید، می توانید در رشته‌های مدیریت هتل داری یا مدیریت جهانگردی ادامه تحصیل دهید. در واقع، آشپزی زیرمجموعه هتل داری است.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| تعمیرکاری خودرو

پیشرفت شغلی :

درست است که کلاس های آشپزی اساس کار را به شما آموزش می دهند اما یادتان باشد که تجربه در این شغل، معلم نهایی است. در حقیقت، کسب تجربه راه اصلی پیشرفت در این شغل است و با کسب تجربه می توانید تبحر و مهارت لازم را به دست آورید. البته در مسیر ارتقای شغلی، تحصیلات مرتبط و گذراندن دوره های آموزشی می تواند شما را با طیف گسترده ای از غذاها آشنا کند و مهم تر از آن، فرهنگ حاکم بر محیط های حرفه ای تر را به شما نشان دهد. در این شغل در نهایت می توانید سرآشپز شوید. البته میر پیشرفت در شغل آشپزی زمان بر است. ممکن است سال ها تنها یک کار را در آشپزخانه انجام دهید تا تخصص لازم را به دست آورید. شما می‌توانید به طور شخصی اقدام به تاسیس رستوران کنید که در این صورت، مسلما باید سرمایه لازم را داشته باشید.

فضای شغلی:

فضای این کار محیط آشپزخانه هاست که گرم و شلوغ اند. نظافت و بهداشت در محیط آشپزخانه اهمیت زیادی دارد. همه آشپزها باید لباس واحد و تمیز به تن داشته باشند. در فضای آشپزخانه همه چیز نظم خامی خود را دارد و در واقع، هیاهویی سازمان یافته در این فضای کاری مشاهده می شود. آشپزها می توانند در رستوران ها، هتل ها، بیمارستان ها، مراکز تهیه غذا کیترینگ ها، کافی شاپ ها و مراکز آموزشی و اداری مانند دانشگاه‌ها و شرکت های دولتی مشغول به کار شوند.
آن ها با نانواها، فروشندگان میوه و تره بار و فروشندگان ظروف یک بار مصرف در ارتباط اند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

انتخاب مواد اولیه (وظیفه سرآشپز)
شناخت مواد اولیه و خواص آن ها
آماده سازی مواد اولیه مانند شست وشو، خرد کردن، پوست گیری و …
ترکیب مواد اولیه با یکدیگر
پخت مواد
کشیدن غذا شامل انتخاب ظرف، تنظیم مقدار غذا، طراحی و آراستن (وظیفه سرآشپز)

مطلوبیت‌های شغل آشپزی:

آشپزی هم نوعی خلق کردن است و همین لذت بزرگ است که آشپزها را به ادامه کارشان تشویق می کند. این شغل بیشتر از آنکه حرفه باشر، هنر است؛ بنابراین، مهم ترین حسن آن، رضایت خاطری است که پس از انجام دادن این کار در شاغلان آن به وجود می آید . اگر فردی به این حرفه هنری علاقه‌‍مند باشد، از انجام دادن آن بسیار لذت خواهد برد. این نکته ای است که شاید در کمتر شغلی به این اندازه عمومیت داشته باشد.

محدودیت شغل آشپزی:

ساعات کاری آشپزها زیاد و فشرده است. آن ها در حدود ١٢ تا ١٣ ساعت کار می کنند و تعطیلی ندارند؛ چون در روزهای تعطیل مشتریان رستوران ها بیشترند.البته به جز آشپزهایی که در جاهای دولتی کار می کنند. آن ها برای داشتن روز تعطیل مجبور می شوند مرخصی بگیرند. مسیر پیشرفت در این شغل بسیار کند و طولانی است.

اهمیت شغلی:

غذا از نیازهای اولیه ماست اما امروزه در جهان پرداختن به این نیاز از حد پایه ای آن فراتر رفته و همین موضوع، طبخ غذا را به کاری تخصصی تبدیل کرده است. توجه به غذاها و خوراکی ها، هم به دلیل تاثیر مستقیمی است که بر سلامت انسان ها دارند و هم به این دلیل که مردم دوست دارند تنوع و گستردگی انوع خوراکی ها ، حتی غذاهای مربوط به فرهنگ ها و ملل دیگر را نیز تجربه کنند. این آشپزها هستند که می توانند با طبخ غذاهای مختلف و ایجاد تنوع در نوع پخت غذاها، یکنواختی تغذیه روزمره را از بین ببرند. آنها با هنر و تخصصی که دارند، خواص غذایی مواد را در طول پخت حفظ می کنند. بنابراین، با وجود آنها می توانیم غذاهای خوش مزه و رنگارنگ و انسانهایی سالم داشته باشیم.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

ابتدا به وبگاه انجمن آشپزان ایرانی به نشانی www.iranianchefs.com سر بزنید. مراجعه به مراکز آموزش آشپزی یا مطالعه کتاب ها و مجلاتی در این زمینه هم مفید است.

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است