شغل آموزش رانندگی

شغل آشپزی
شغل آشپزی
آذر ۲۳, ۱۳۹۶
شغل آهنگ‌سازی
شغل آهنگ‌سازی
آذر ۲۴, ۱۳۹۶
شغل آموزش رانندگی

شغل آموزش رانندگی:

به آموختن شیوه رانندگی به افراد واجد شرایط (افراد بالای ١٨ سال) در مراکز تحت نظارت اداره راهنمایی و رانندگی ‌«آموزش رانندگی‌» گفته می شود. شغل آموزش رانندگی

مربی رانندگی کیست؟

‌«مربی تعلیم رانندگی‌» کسی است که رانندگی و شیوه ادارۀ خودرو را به داوطلبان آموزش می دهد.

ویژگی‌های مربی رانندگی:

قدرت بیان و ارائۀ مطلب را دارد: بخشی از آموزش های رانندگی به صورت نظری است و مربیان باید بتوانند این موارد را به خوبی برای هنرجویان توضیح دهند.
مسئولیت پذیر است: تا قبل از اینکه یک هنرجو گواهی‌نامه بگیرد، مربی او مسئول تمام حوادث است. پس باید مسئولیت پذیر باشد.
خوش اخلاق است: اخلاق و رفتار بد مربی باعث ایجاد فشار روانی بر هنرجو می شود؛ به همین دلیل، مربیان رانندگی باید افرادی خوش اخلاق باشند.
جدی است: رانندگی و رعایت قوانین آن امری جدی است. بر این اساس، مربیان هم باید افرادی جدی باشند تا هنرجویان به تذکراتشان توجه کنند.
صبور و باحوصله اصت: آموزش رانندگی گاهی زمان زیادی می برد و اشتباهات افراد کاملا بدیهی است. مربیان رانندگی با صبر و حوصله این اشتباهات را می پذیرند.
دیدگاهی روانشناسانه دارد: مربی در برخورد اول می فهمد که باید با هر هنرجو چه رفتاری داشته باشد.

ورود به شغل آموزش رانندگی:

برای ورود به این شغل باید متاهل باشید. با مراجعه به یکی از آموزشگاه های رانندگی، معرفی نامه ای برای ارائه به کانون آموزش رانندگی وابسته به راهنمایی و رانندگی دریافت خواهید کرد. آن ها پس از بررسی گواهی‌نامه پایه دو شما که لازم است بیش از دو سال از اخذ آن گذشته باشد از شما آزمایش‌های سلامت جسمانی و روانی به عمل می آورند. آزمایش بیماری‌های مسری همچون ایدز و هپاتیت، ارائه برگه عدم سوءپیشینه و در نهایت دو هفته شرکت در کلاس‌های کانون آموزشی رانندگی برای دریافت حکم مربیگری ضروری است. فراموش نکنید که اگر خودتان اتومبیل داشته باشید، حقوق بیشتری دریافت خواهید کرد.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| تعمیرکاری لوازم خانگی

پیشرفت شغلی:

مربیان پس از چند سال کار و کسب تجربه سرمربی خواهند شد.

فضای شغلی:

فضای این شغل در محیط شهری و در خیابان است و تمام وقت مربیان رانندگی در خیابان ها می گذرد. مربی رانندگی با اقشار مختلف مردم، رانندگان و پلیس راهنمایی و رانندگی در ارتباط است.

وظایف و مسئولیت‌‌ها:

آموزش کامل اصول رانندگی و قوانین و مقررات مربوط به آن
آموزش مهارت های تخصصی تر مانند پارک دوبل و …
کنترل ماشین ذر صورت لزوم
آماده کردن هنرجو برای امتحان.

مطلوبیت‌های شغل آموزش رانندگی:

این شغل پاره وقت است و افراد خود می توانند ساعات کاری‌شان را مشخص کنند.

محدودیت‌های شغل آموزش رانندگی:

افرادی که دراین رشته مشغول به کارند، بیمه نمی شوند و از مزایایی چون عیدی، پاداش و … بهره ای ندارند. ضمن آنکه اگر در حین آموزش تصادفی رخ دهد، مربیان رانندگی مقصر شناخته می شوند.

اهمیت شغلی:

امروزه هر کس که بخواهد پشت فرمان خودرو بنشیند، باید گواهی‌نامه رانندگی داشته باشد. او برای دریافت گواهی‌نامه باید پس از طی چندین ساعت آموزش و کسب مهارت لازم، آزمون بدهد و در صورت قبولی گواهی‌نامه بگیرد. این آموزش صرفا باید تحت نظر مربی تعلیم رانندگی صورت بگیرد.
اگر مربی نباشد، کسی نمی تواند گواهی‌نامه بگیرد. در این صورت، جامعه با حوادث و خسارت های مالی و جانی زیادی بر اثر تصادفات رانندگی روبه رو خواهد شد.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به آموزش گاه‌های رانندگی، انجمن مربیان آموزشگاه های رانندگی یا اداره راهنمایی و رانندگی مراجعه کنید و با مربیان و متخصصان این فن صحبت کنید.

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است