شغل آهنگ‌سازی

شغل آموزش رانندگی
شغل آموزش رانندگی
آذر ۲۳, ۱۳۹۶
شغل امدادگری
شغل امدادگری
آذر ۲۴, ۱۳۹۶
شغل آهنگ‌سازی

شغل آهنگ‌سازی:

به ترکیب و نت نویسی قطعات موسیقی برای اجرای یک نوازنده یا گروه نوازندگان (ارکستر) آهنگ‌سازی گفته می شود. شغل آهنگ‌سازی

آهنگ‌ساز کیست؟

((آهنگ ساز)) کسی است که با تسلط بر اصول آهنگ سازی، سازشناسی و ترکیب بندی (نت نویسی) می‌تواند ایده‌های خود را در قالب قطعات موسیقی درآورد و اجرا کند.

ویژگی‌های آهنگ‌ساز:

خلاق است: خلاق بودن مهم ترین ویژگی یک آهنگ‌ساز است. آهنگ ساز با خلاقیت خود به کشف های تازه ای در ریتم ها، و ملودی ها می رسد و به این ترتیب می تواند اثر جدیدی خلق کند.
مسئولیت پذیر است: بسیاری از قطعات موسیقی برای اجرا در برنامه های شفارشی مختلف ( ارکستر، جشنواره، سینما، تئاتر و … ) تنظیم می شوند و لازم است به موقع برای اجرا آماده شوند. مسئولیت پذیری آهنگ‌ساز و انجام دادن این سفارش ها در زمان مناسب بسیار اهمیت دارد.
با صبر و حوصله است: برای خلق یک اثر ماندگار و بی نقص جزئیات بسیاری را باید در نظر گرفت. به علاوه، در مواردی ممکن است آهنگ ساز به تمرین های شبانه روزی یا تغییر در روش مای ساخت موسیقی نیاز داشته باشد.

روابط اجتماعی قوی دارد: آهنگ‌ساز با عده‌ای نوازنده سر و کار دارد که توانایی ها و فرهنگ های متفاوتی دارند. پس باید بتواند با آن ها کنار بیاید و آن ها را پذیرا باشد.
منعطف است: گاهی ممکن است اثر یک آهنگ ساز مورد تایید سفارش دهندگان نباشد یا لازم باشد تغییراتی در آن ایجاد شود. در این صورت، آهنگ ساز بایستی بدون دلخوری و به دقت این تغییرات را اعمال کند.

ورود به شغل آهنگ‌سازی:

پس از گذراندن آزمون سنجش شنوایی موسیقی و سنجش ریتم و توان جسمی می توانید در هنرستان های موسیقی تحصیل کنید. سه رشته نوازندگی ساز ایرانی، مبانی آهنگ سازی و نوازندگی ساز جهانی در این هنرستان ها ارائه می شود. تحصیل در هنرستان پس از پایان سال ششم ابتدایی شروع می شود و به مدت شش سال ادامه دارد. شما از همان ابتدا بایستی ساز اصلی خود را انتخاب کنید و در کنار آن نواختن دیگر سازها را هم بیاموزید. پس از تحصیل در هنرستان می توانید رشته موسیقی را در دانشگاه و تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه دهید. عده ای نیز با شرکت در کلاس های آزاد وارد این رشته می شوند و پس از آن در کنکور شرکت می‌کنند. فراموش نکنید که برای ورود به دانشگاه از شما آزمون عملی هم گرفته می شود .

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| روان‌شناس کودکان استثنایی

پیشرفت شغلی:

موسیقی را هرچه زودتر شروع کنید، در آن بیشتر موفق می شوید. تعداد کار بیشتر به معنای تجربه بیشتر و در نهایت، اطمینان به شماست.مدرک تحصیلی بالاتر نیز در پیشرفت شما بی تاثیر نیست.

فضای شغلی:

صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و آموزش عالی از جمله مراکز دولتی هستند که آهنگ سازان در آنها مشغول به کار می شوند. آهنگ‌سازان می توانند فعالیت زیادی در رشتۀ خود داشته باشند: از جمله:
آموزش سازهای ایرانی و جهانی
فعالیت در کارگاه سازسازی و ارزیابی ساز
آموزش پیانو
فعالیت در استودیوهای ضبط موسیقی و برنامه ریزی و اجرای موسیقی فیلم
تولید سرودها و آهنگ ها
آهنگ سازی
اجرای ارکستر به عنوان نوازنده یا سرپرست گروه
برنامه ریز و اجرا کننده صحنه های موسیقی(تئاتر و نمایش).
آهگ ساز پر از نوشتن آهنگ می تواند آن را در هر محیطی تمرین کند اما برای ضبط آن باید در استودیو حاضر شود. آهنگ سازان بنابر نوع فعالیت خود با افراد گوناگونی در ارتباط اند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

رهبری ارکستر
سازشناسی
سازبندی( ارکستراسیون)
تصنیف آهنگ
اصلاح آهنگ
اجرای اثر
شرکت در تمرینات.

مطلوبیت‌های شغل آهنگ‌سازی:

دانش آموختگان این رشته به سرعت وارد بازار کار می شوند. این در حالی است که در بسیاری از رشته ها این امکان وجود ندارد.

محدودیت‌های شغل آهنگ‌سازی:

در کشور ما همچون بسیاری از کشورها، کنسرت ها و جشنواره های زیادی در زمینه موسیقی برگزار نمی شود. از سوی دیگر، به دلیل رعایت نشدن قانون حق مولف (کپی رایت)، موسیقی های تولیدشده، بین مردم دست به دست می شوند و عواید آن ها به سازندگانشان نمی رسد و این لطمۀ بزرشی به شغل آهنگ سازی می‌زند.

اهمیت شغلی:

موسیقی در همه ابعاد زندگی ما رسوخ کرد. است و هر ملتی با نوعی موسیقی شناخته می شود. موسیقی نشانه عزا یا جشن نیز هست. امروز. یکی از راه‌های درمان بیماران موسیقی درمانی است.حتی گفته می شود که گیاهان و حیوانات هم برای افزایش باروری به موسیقی نیاز دارند. بنابراین، موسیقی فقط تفریح نیست بلکه علم است و به متخصصانی نیاز دارد که در آن فعالیت کنند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

کتاب های زیادی، از جمله کتاب ((دنیای زیبای موسیقی)) نوشته لئونارد برنشتاین و ترجمه کاملیا مسیح از انتشارات ماهور می تواند راهنمای شما باشد. پس از مطالعه این کتاب ها، به مراکز آزاد آموزش موسیقی و هنرستان ها مراجعه کنید. استادان و دانشجویان این رشته هم می توانند پاسخگوی سوال های شما باشند.

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است