شغل تدوینگری فیلم

شغل تحویل‌داری بانک
شغل تحویل‌داری بانک
آذر ۲۶, ۱۳۹۶
شغل تراشکاری
شغل تراشکاری
آذر ۲۶, ۱۳۹۶
شغل تدوینگری فیلم

شغل تدوینگری فیلم :

به برش، حذف، انتخاب، جابه جایی و به هم چسباندن دقیق و درست نماهای پراکنده یک فیلم (سینمایی، تلویزیونی، دیجیتالی و … ) بر اساس موضوع فیلم (فیلمنامه)و اصول زیبایی شناختی تدوین فیلم، تدوینگری گفته می‌شود. شغل تدوینگری فیلم

تدوینگر فیلم کیست؟

‌تدوینگر کسی است که با گزینش، شکل‌دهی و مرتب کردن نماها و در هم آمیختن صداها و همگاه کردن آنها با تصویر، در تکوین، ضرباهنگ، شکل و صورت فیلم و در تاکید و تاثیر نماهای مختلف نقش موثری دارد. او امروزه این کارها را به کمک نرم افزارهای ویرایش تصویر و در محیط رایانه انجام می‌دهد.

ویژگی‌های تدوینگر:

استعداد هنری و خلاقیت بالایی دارد: تدوینگر باید بیشتر با خلاقیت خودش کارکند و دستورالعمل خاصی ندارد. پی بسیار مهم است که دیدگاه و استعداد هنری داشته باشد.
پشتکار و صبر و حوصله دارد: چون این کار وقت زیادی می گیرد و گاهی فرد باید بعضی پلان‌های خراب شده را ویرایش‌کند، صبر و حوصله در آن مهم است.
با دقت است: سرهم کردن نماهای مختلف کار چندان ساده‌ای نیست و یک بی‌دقتی به دوباره‌کاری منجر می شود.
انتقادپذیر است: ممکن است پس از زحمات بسیار، کارگردان یا کارفرما کار را تایید نکند و به کار تدوینگر ایراد بگیرد. دراین صورت، او موظف است کار خود را ویرایش کند.

ورود به شغل:

با دریافت مدرک دیپلم دبیرستان وگذراندن دوره‌های آزاد سه ماهه تدوین رایانه ای می‌توان این کار را در استودیوهای عمومی و به عنوان اپراتور آغاز کرد. با این حال، برای حرفه‌ای شدن و کار کردن در پروژه‌های سینمایی لازم است که در رشته سینما، گرایش تدوینگری مدرک بگیرید و با تصویربرداری، فیلمنامه نویسی و … آشنا شوید. دانستن زبان انگلیسی هم ضروری است؛ زیرا نرم افزارهای این حرفه به زبان انگلیسی هستند. کار کردن در کنار تدوینگرهای حرفه‌ای به بهبود کار شما کمک می‌کند.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| تعمیرکاری تلفن همراه

پیشرفت شغلی:

با ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد در ایران یا دکترا در خارج از کشور، کسب تجربه و به روز کردن اطلاعاتتان در مورد نرم افزارهای جدید در این شغل پیشرفت خواهید کرد.
خوداشتغالی در این رشته امکان پذیر است و فرد در صورت داشتن سرمایه کافی و خرید سیستم مورد نیاز، می‌تواند برای خود دفتر تدوین بزند.

فضای شغل تدوینگری فیلم:

کار تدوین فیلم در فضایی سرپوشیده، خلوت و آرام مانند منزل یا دفتر کار انجام می شود.
فرد در این شغل با کسانی که در کار فیلم‌سازی و تبلیغات هستند، در ارتباط است و گاهی با ارگان‌های مختلف و در حیطه‌های سینما و تلویزیون، تیزرهای تبلیغاتی، کار برای همایش‌ها یا عروسی‌ها و نیز آموزش کار می‌کند.
امکان استخدام در این رشته کمتر و بیشتر کارها به صورت قراردادی است.

وظایف و مسئولیت‌ها:

مشورت با کارگردان.
گزینش نماها و اندازه آنها .
ردیف کردن نماها، صحنه ها و سکانس‌ها .
اصلاح و ویرایش نسخه اولیه تدوین .
افزودن جلوه‌های بصری برای انتقال نماها .
در هم آمیختن صدای نهایی با تصویر.
نظارت بر کار مسئول درهم آمیختن صداها (صدای فیلم شامل گفت وگوها، موسیقی طبیعی، جلوه های صوتی و موسیقی متن است)
فرستادن نسخه نهایی فیلم به لابراتوار (تا در بخش ظهور و چاپ فیلم، نسخه اکران فیلم چاپ و آماده شود).

مطلوبیت‌های شغل تدوینگری فیلم:

درآمد بالا، کار کردن در فضای خلوت و آرام (برای کسانی که دوست ندارند زیاد با ارباب رجوع در ارتباط باشند) و شهرت بخشی از مطلوبیت های این حرفه است.

محدودیت‌های شغل تدوینگری فیلم:

محدودیت زمانی برای تحویل اثر می‌تواند فشار روانی زیادی ایجاد کند که برخی آن را دوست ندارند. این محدودیت زمانی بار کاری تدوینگرها را سنگین‌تر می‌کند.

اهمیت شغلی:

با تدوین می‌توان روایتی را به صورت پی درپی و پیوسته بیان کرد. تدوین در ضمن، به نوعی واکنش تماشاگران را شکل می.هد. برای مثال، ارائه یک رشته نماهای کوتاه که به سرعت به یکدیگر برش می‌خورند، می تواند حس هیجان، حادثه و انتظار را در تماشاگر ایجاد کند؛ در حالی که نماهای طولانی آرامش بخش‌اند، بر عنصر نمایشی صحنه تاکید دارند و تماشاگر را با شخصیت‌های فیلم بیشتر درگیر‌کنند.
در واقع، اگر شغل تدوینگری نباشد، هیچ فیلمی با نگاه داستانی تولید نمی شود؛ چون یکی از مهم ترین بخش‌های فیلم تدوین آن است.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

ابتدا به وبگاه www.iranianfilmeditor.com مراجعه کنید. کتاب‌های فن تدوین و از فیلمنامه تا تدوین هم می‌توانند کمک خوبی برای شما باشند. همچنین می‌توانید به موسسه‌های آموزش فیلم‌سازی در سطح کشور مراجعه کنید.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است