شغل خیاطی

شغل خلبانی
شغل خلبانی
دی ۲۴, ۱۳۹۶
شغل دادیاری
شغل دادیاری
دی ۲۴, ۱۳۹۶
شغل خیاطی

شغل خیاطی:

به حرفه دوخت پارچه که منجر به تولید لباس، پرده، ملحفه و … می‌شود، خیاطی می‌گویند. شغل خیاطی ظرافت خاص خود را می‎طلبد.

خیاط کیست؟

‌«خیاط‌» به کسی گفته می‌شود که بر اساس سفارش مشتری و نیاز او، با رسم الگو پارچه را برش بدهد و چیزی بدوزد.

ویژگی‌های خیاط:

باذوق و صلیقه است: خیاط می‌داند که چه رنگ و مدل لباسی به مشتریانش می‌آید . او تلاش می‌کند تا بهترین و زیباترین لباس‌ها را به مشتریان تحویل بدهد.
با صبر و حوصله است: این شغل ریزه کاری‌های فراوانی دارد. خیاط‌ها شاید مجبور باشند چند بار یک الگو را بکشند، لباسی را کوک بزنند یا آن را بشکافند.
رابطه اجتماعی خوبی با مشتری‌ها دارد: از آنجا که خیاط با مردم سر و کار دارد، رابطه خویش با مشتری‌ها می‌تواند درموفقیت او تاثیرگذار باشد. طبیعی است که مشتری‌ها یک خیاط خوش برخورد را بیشتر می‌پسندند.

ورود به شغل خیاطی:

در هنرستان‌ها رشته‌هایی همچون طراحی دوخت خیاطی و دوخت‌های تزیینی، خیاطی لباس زنانه، خیاطی لباس مردانه،، و ،،خیاطی لباس عروس‌ آموزش داده می‌شوند. در دانشگاه نیز رشته‌ای به نام طراحی لباس، وجود دارد اما بعضی ها با گذراندن دوره‎هایی که در آموزشگاه‌های خیاطی برگزار می‌شود، مهارت‌های لازم برای این شغل را به دست می‌آورند. علاقه‌مندان به خیاطی، در این دوره‌ها نازک دوزی، ضخیم‌دوزی، دوخت لباس شب و لباس عروسی، لباس بچگانه، طراحی لباس و … را یاد می‌گیرند و مدرک مربوط به هر دوره را به طور مجزا از وزارت کار دریافت می‌کنند. نکت جالب این است که تمام این دوره‌ها مربوط به خانم‌هاست و آقایان معمولا با کار کردن در کارگاه‌ها یا مغازه‌های خیاطی و به صورت استاد و شاگردی مهارت‌های لازم را به دست می‌آورند (تعداد آموزشگاه‌های خیاطی ویژه آقایان بسیار محدود است).

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| مهندسی هوافضا

پیشرفت شغلی:

شما ممکن است بعد از چند سال آن قدر در کار خیاطی حرفه‌ای شوید که دلتان بخواهد آموزشگاه خیاطی دایر کنید. در این صورت، باید علاوه بر‌گرفتن تایید از وزارت کار برای مکان آموزشگاه، در آزمون مربیگری شرکت کنید و پس از قبولی در این آزمون، آموزشگاه تاسیس کنید. با تمام اینها در این شغل تجربه حرف اول را می‌زند؟ هرچه بیشتر تجربه پیدا کنید، بیشتر موفق می‌شوید.

فضای شغلی:

اگر دلتان می‌خواهد از آن خیاط‌هایی باشید که جای مستقلی دارند، باید شرایط لازم برای اجاره کردن یا خرید یک مغازه را داشته باشید. در غیر این صورت، محل کار شما در خیاط خانه‌ها یا کارگاه‌های تولید پوشاک خواهد بود. در تولیدی‌ها هر کسی وظیفه خاصی را برعهده می‌گیرد و با ابزارخاصی کار می‌کند. در این کارگاه‌ها کار خیاطی به صورت‌ سری دوزی‌ آنجا می‌شود (یعنی آنها لباس‌های یک شکل و یک اندازه می‌دوزند و حق اعمال صلیقه ندارند). خیاط‌ها علاوه بر همکاران خود با خرازها، پارچه فروش‌ها و اتوشویی‌ها در ارتباط‌اند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

مشتری‌ها را برای تهیه پارچه مناسب با مدل مورد نظرش راهنمایی می‌کند.
با دقت به سفارش مشتری گوش می‌دهد و مطابق میل و سلیقه او عمل می‌کند.
اندازه‌گیری، کشیدن الگو، برش پارچه، دوخت و اتوکشی و در مواردی تغییر و تعمیر لباس‌های آماده به سفارش مشتریان برعهدۀ اوست.
تحویل سالم لباس به مشتری و خوش‌قولی از وظایف اصلی یک خیاط است (مردم به خیاط‌هایی که به قول خود عمل می‌کنند و مفارش مشتری را سر وقت به او تحویل می‌دهند، اعتماد دارند.) فراموش نکنید که جلب اعتماد مردم بزرگ‌ترین سرمایه یک خیاط است.

مطلوبیت‌های شغل خیاطی:

خیاطی از جمله مشاغلی است که در خانه هم می‌توان به آن پرداخت و به امکانات زیادی نیاز ندارد. پس بسیاری از خانم‌ها می‌توانند آن را به عنوان شغل خود انتخاب کنند.

محدودیت‌های شغل خیاطی:

در این شغل سلامت جسمانی مانند سلامت بینایی و کمر مهم است و بر اثر کار زیاد، ممکن است این سلامت به خطر بیفتد.

اهمیت شغلی:

انسانها همیشه به لباس نیا‌ز دارند و خیاط‌ها کسانی هستند که این نیاز را رفع می‌کنند. لباس می‌تواند نشانگر شغل و درجه اجتماعی افراد باشد. ما برای حضور در مکان‌های مختلف به لباس‌های متفاوتی نیاز داریم. از طرف دیگر، دین اسلام ما را به پوشیدن لباس آراسته سفارش کرده و خیاط کسی است که می‌تواند به ما در رسیدن به این آراستگی کمک کند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

می‌توانید مجلات خیاطی را بخوانید و سوال‌های خود را با کارشناسان آنها در میان بگذارید. به آموزشگاه‌های خیاطی، کارگاه‌های تولیدی پوشاک و اتحادیه صنف خیاطان هم سری بزنید. اگر باز هم جواب سوال‌هایتان را پیدا نکردید، به وزارت کار و امور اجتماعی مراجعه کنید.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است