شغل طلاسازی

شغل طراحی لباس
شغل طراحی لباس
دی ۲۵, ۱۳۹۶
شغل طلا فروشی
شغل طلا فروشی
دی ۲۵, ۱۳۹۶
شغل طلاسازی

شغل طلاسازی:

به طراحی و ساخت انواع زیورآلات از فلزات قیمتی چون طلا و پلاتین، ‌«طلاسازی‌» می‌گویند. شغل طلاسازی نیاز به سرمایه ندارد.

طلاساز کیست؟

طلاساز کسی است که پس از ذوب فلزات قیمتی، آنها را شکل می‌دهد و به فرم‌های مختلف در می‌آورد.

ویژگی های طلاساز:

خلاق و نوآور است: مشتریان در هنگام خرید طلا به زیبایی و ظرافت آن دقت می‌کنند. بنابراین، همواره طلاسازانی موفق‌اند که برای ایجاد جذابیت در محصولشان تلاش می‌کنند.
باحوصله و متمرکز است: این کار به دلیل ظرافت بسیار بالایی که دارد، حوصله زیادی می‌خواهد؛ بنابراین، طلاسازان باید بتواند روی کاری که انجام می‌دهند، خوب تمرکز کنند.
ریزبین و بادقت است: این شغل در تقسیم بندی سازمان فنی و حرفه ای کشور جزء صنایع دستی به حساب می‌آید؛ بنابراین اگر فرد دقیقی هستید، می‌توانید به این شغل فکر کنید.

ورود به شغل طلاسازی:

اگر می‌خواهید تحصیلات مرتبط با این شغل داشته باشید، می‌توانید در هنرستان و در شاخه کار دانش، رشته طلا و جواهرسازی را انتخاب کنید. سازمان فنی و حرفه‌ای و بعضی از موسسات آزاد هم این رشته را آموزش می‌دهند و در پایان هر دوره هم به کسانی که آن را گذرانده‌اند، گواهی داده می‌شود. از جمله این دوره‌ها دورۀ تعمیرات، مخراج کاری، جواهرسازی، و آب‌کاری است. طلاسازی جزء مشاغل مهارتی است؛ به این معنی که برای اشتغال در آن حتما باید دورۀشاگردی را بگذرانید و مهارت‌های لازم را بیاموزید.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| مربیگری مهدکودک

پیشرفت شغلی:

وقتی به نکات فنی طلاسازی آشنا شدید، چیره‌دستی لازم را به دست آوردید و توانستید طرح‌هایی جدید ابدع کنید، سفارش‌های بیستری می‌گیرید و در شغلتان پیشرفت می‌کنید. در ضمن می‌توانید خودتان کارگاه تولیدی راه‌اندازی کنید که البته این کار به سرمایه نیاز دارد.

فضای شغلی:

کارگاه‌ها و کارخانه‌های طلاسازی محل اصلی کار طلاسازان هستند؛ البته این به گستردگی کار بستگی دارد شما حتی می توانید در فضای یک مغازه کوچک اقدام به طلاسازی کنید. مانند بسیاری از مشاغل بازاری، فضای شغلی موروثی بر این شغل حاکم است. ارتباط شغلی طلاسازان بیشتر با همکاران خودشان است.

وظایف و مسئولیت‌‌ها:

حرارت دادن طلای خام در کاسه‌ای گچی به نام بوته و آب کردن طلا (این فرایند گاهی در کوره‌های ذوب و گاهی به وسیله اکسیژن و گاز صورت می‌گیرد.)
تلفیق طلای آب شده با مس و نقره؛ بسته به اینکه بخواهند طلای زرد بسازند یا سفید.
تبدیل این مایع به مفتول در صفحه‌ای به نام ریژه
قرار دادن مفتول ها در دستگاه نورد (نورد به معنای نازک کردن است. این دستگاه مفتول‌ها را به شکل مکعب مربع، نیم دایره، و تخت در می‌آورد) یا ریخته‌گری طلا برای ساختن بعضی دیگر از انوع زیو رآلات
برش کاری، سوهان کاری و سنباده کاری طلا
جلا دادن طلا برای از بین بردن خش‌های ریز به وسیله دستگاه پرداخت
آب‌کاری برای جلوه دادن به طلا.

مطلوبیت‌های شغل طلاسازی:

کالاهای تولید شده در این شغل کار دست هستند و به عنوان صنایع دستی ارزش بسیار بالایی دارند. طلاسازان از کارشان لذت می برند؛ به ویژه وقتی به سرانجام می‌رسد و آنها محصول تلاش خود را می‌بینند.

محدودیت‌های شغل طلاسازی:

تنفس گاز متصاعد شده از عنصر کادمیوم که در لحیم کاری از آن استفاده می‌شود برای سلامتی خطرناک است. از طرفی، در دستگاه جلا از برس‌هایی استفاده می‌شود که کرک ایجاد می‌کنند و این کرک ها ممکن است باعث مشکلات تنفسی شوند. به دلیل اینکه ساخت زینت آلات ظریف کاری‌های زیادی دارد، در درازمدت برای طلاسازان مشکل بینایی به وجود می‌آورد. این موارد را می‌توان از سختی‌ها و محدودیت‌های این شغل به حساب آورد.

اهمیت شغلی:

زیبایی همواره مورد توجه انسان بوده است و شاید به همین دلیل باشد که افراد از زیورآلات استفاده می‌کنند. طلاسازی از جمله مشاغلی است که به نیاز انسان‌ها به زیبایی پاسخ می‌دهد. از طرفی، ساخت و تولید طلا و جواهر که در گذشته با روش‌های ابتدایی صورت می‌گرفت، امروزه در دنیا در حال پیشرفت است و به کمک فناوری گام‌های بزرگی به جلو برداشته است. ما هم که در کشوری در حال توسعه زندگی می‌کنیم، ضروری است که در این زمینه پیشرفت کنیم و به روز باشیم.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر :

وبگاه مرجع تخصصی طلا و جواهر ایران www.zar.irاطلاعات به روز در مورد طلاسازی را در اختیارتان می‌گذارد.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است