به پخت و عرضۀ انواع شیرینی، شکلات و نانهای فانتزی قنادی میگویند. شغل قنادی قطعا با اضافه وزن همراه است!
«قناد» کسی است که نحوه پخت و تزیین انوع شیرینی و شکلاتهای سنتی و بین المللی را آموخته است و گاهی به نوآوری و خلاقیت در این زمینه دست میزند.
خلاق و خوش ذوق است: این حرفه هم مانند آشپزی یک هنر است. مشتری ها دوست دارند شیرینی ها و دسرهای زیبا، خوش طعم و متنوع بخورند. بنابراین، قنادی موفق است که بتواند هرچه بیشتر به این نیاز مشتریانش پاسخ دهد.
مسئولیت پذیر است: قنادها امکان استفاده از مواد غیرمرغوب را دارند. آنها باید مسئولیت پذیر باشد و چون میدانند که شیرینی با سلامت مردم در ارتباط است، بهترین مواد و روش طبخ را انتخاب کنند.
سرعت عمل و دقت بالایی دارد: در عیدها و هنگام جشنهای مذهبی و ملی قنادها باید مقدار زیادی شیرینی با کیفیت و زیبایی همیشگی تولید کنند. آنها در صورتی موفق به انجام دادن این کار میشود که سرعت عمل و دقت بالایی داشته باشد
منظم و تمیزاست: رعایت نظم درفضای آشپزخانه و تمیزبودن به دلیل تماسی مستقیم دست با مواد برای قناد ضروری است.
توائایی کار گروهی را دارد: در قنادیها و مراکز تهیه شیرینی، کارها تقسیم میشود و هرکس وظیفهای دارد. بنابراین افراد باید بتوانند همکاری خوبی با هم داشته باشند.
برای شروع میتوانید در هنرستان در رشته آشپزی و قنادی تحصیل کنید و با پخت انوع شیرینیهای سنتی و بین المللی آشنا شوید. سپس در کلاسهای آزاد این رشته، دانش تکمیلی مورد نیازتان را کسب کنید. در ادامه، میتوانید با سرمایه شخصی کار مستقل خود را شروع کنید یا به عنوان شاگرد در قنادیهای معتبر مدتی به کسب تجربه بپردازید. لازم است بدانید که قنادی در ایران همواره یک شغل خانوادگی و موروثی بوده است و افراد بسیاری این کار را از طریق تجربه آموخته اند. با این حال، بعضی افراد علاقهمند برای کسب تجربه در همایشها و دورههای کوتاه مدتی که در سایر کشورها برگزار میشود، شرکت میکنند یا در خارج از کشور به تحصیل در این رشته مشغول میشوند.
قنادها در آشپزخانه قنادی ها، رستورانها و هتلها مشغول به کارند. رعایت نظافت این محیطها ضروری است. اگر آنها در قنادی کار کنند، چیدمان مغازه و سینیهای شیرینی بسیار مهم است. آنها ممکن امت جذب کیترینگها (مراکز تهیه غذا) رستورانها، هتلها و … شوند یا در خانه به پختن شیرینی های خانگی بپردازند. قنادها همچون آشپزها هنگام کار از پیش بند، دستکش و کلاه استفاده میکنند. ارتباطهای آنها کاملا تابع محلی است که در آن مشغول به کارند. آنها با همکاران خود، فروشندگان مواد و وسایل قنادی و مشتریانی از صنفهای مختلف در ارتباطاند.
داشتن مهارت پختن انواع شیرینیهای سنتی، تر، دسر، نانهای فانتزی
شناخت مواد اولیه مطلوب برای کار قنادی
به روزرسانی اطلاعات خود در مورد انواع شیرینی در سراسر دنیا
به کار بردن خلاقیت در پخت شیرینی و ابداع شیرینیهای جدید
آگاهی از نحوه چیدن انواع شیرینی و دسر.
این شغل برای خانمها بسیار مناسب است. آنها میتوانند شیرینیهای خانگی بپزند و تولیداتشان را به مشتریان محلی یا قنادیها عرضه کنند یا به آموزش این هنر مشغول شوند. شیرینی پزی شغلی مفرح است و شاغلان به آن در بعضی ماههای سال بسیار پرکارند اما در ماههایی مثل محرم و سفر زمانهای آزاد زیادی دارند. پس افرادی که این سبک کار کردن را دوست دارند، میتوانند این شغل را انتخاب کنند.
شغل قنادی جز، غیرمطمئنترین رشتههای کاری در ایران است. مگر آنکه شما سرمایه فراوانی داشته باشید و بتوانید با قنادیهای سرشناس همکاری کنید. هرتغییری در واردات، گرانی یا کمبود مواد اولیه و بیماریهای حیوانی (که عرضه شیر گاو را دچار مشکل میکند) بر این شغل تاثیر میگذارد.
شیرینی از جمله وسایل پذیرایی در جشنها، مهمانیها و اعیاد است و اغلب ما انواع آنها را دوست داریم. با این حال، شیرینی میتواند بسیار مضر باشد. نحوه پخت شیرینی و مواد استفاده شده در آن در سلامت این محصول خوش مزه بسیار تاثیر دارد. بنابراین، ضروری است کسانی در این حرفه مشغول شوند که این آسیبها را بشناسند و بکوشند آنها را کاهش دهند.
ابتدا مجلات آشپزی و شیرینی پزی را مطالعه کنید. پس از آن میتوانید با مراجعه به قنادیهای بزرگ یا صنف قنادان اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورید.
منبع: فرهنگنامه مشاغل