شغل مربیگری مهدکودک

شغل مراقبت پرواز
شغل مراقبت پرواز
دی ۲۴, ۱۳۹۶
شغل مربیگری ورزش
شغل مربیگری ورزش
دی ۲۴, ۱۳۹۶
شغل مربیگری مهدکودک

شغل مربیگری مهدکودک :

به آموزش، پرورش و شکوفا کردن استعدادهای کودکان در فضایی به نام مهدکودک ‌«مربیگری مهد کودک ‌» می‌گویند. شغل مربیگری مهدکودک حوصله کار با کودکان را می‌طلبد.

مربی مهدکودک کیست؟

مربی مهد کودک‌ فردی است آموزش دیده که استعدادهای خردسالان را پیش از دبستان شناسایی می‌کند و آنها را برای ورود به جامعه بزرگ‌تر آماده می سازد. او در این راه از وسایل و ابزاری همچون بازی، نقاشی و نمایش که برای خردسالان قابل فهم اند استفاده می‌کند.

ویژگی‌های مربی مهدکودک:

صبور، عاشق کودکان و آشنا با روان شناسی آنهاست: مربی مهد کودک با کودکانی از خانواده‌ها و فرهنگ‌های مختلف در ارتباط است و آنها را تحت تربیت و آموزش اصولی قرار می‌دهد. بنابراین، باید عاشقانه و باحوصله با تک‌تک آنها کار کند.
خوش اخلاق، مهربان، پاک، صادق و آراسته است: مربی مهد کودک الگوی کودکان است و رفتار و حرکات او مورد توجه آنان قرار می‌گیرد؟ بنابراین، کمترین خطای او باعث آموزشی نادرست به کودک می‌شود.
مسئویت پذیر و دارای تمرکز و حضور ذهن است: ارتباط با کودکان کار بسیار حساسی است؛ بنابراین، لازم است مربی مسئولیت پذیر بوده و توانایی تمرکز بر کارها را داشته باشد.
خلاق، سازنده و مبتکر است: او باید باعث رشد خلاقیت و استعدادهای نهفته کودکان شود و شیطنت و کنجکاوی آنان را به مسیر درستی سوق دهد. خلاقیت و ابتکار جز، جدایی ناپذیر شغل مربیگری مهدکودک است.

ورود به شغل مربیگری مهدکودک:

برای شروع می توانید در رشته کودکیاری ثبت نام و دیپلم این رشته را دریافت کنید. حداقل تحصیلات برای این شغل داشتن مدرک کارشناسی است البته این امکان وجود دارد که در بعضی مناطق افراد با مدرک دیپلم نیز مربی کودکان پایین تر از سه سال باشند. شما تا مقطع دکترا می توانید در رشته‌های مرتبط با کودکان )روان‌شناسی کودک، کودکان استثنایی و … ادامه تحصیل دهید.

یادتان باشد که لازم است در کلاس‌های بهداشت _که زیر نظر سازمان بهداشت تشکیل می شود _ شرکت کنید و هر سال کارت بهداشت خود را تمدید کنید. از طرف دیگر، تمدید کارت مربیگری با شرکت در دوره‌های مربیگری انجمن صنفی مدیران و مربیان ضروری است. اگر شما دارای مدرک مرتبط با این شغل هستید، برای احراز این شغل بهترین راه این است که به صورت حضوری به مهدکودک‌هایی که نیروی کار استخدام می‌کنند، مراجعه کنید. فراموش نکنید که همواره باید اطلاعاتتان از دنیای کودکان، سرگرمی‌ها و تفریحات آنان به روز باشد و در پاسخ دادن به پرسش ها و کنجکاوی‌هایشان احساس خستگی نکنید.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| روان‌شناس کودکان استثنایی

پیشرفت شغلی:

پیشرفت تحصیلی و اخذ مدرک بالاتر، شرکت در تلاش‌های ضمن خدمت سازمان بهزیستی و افزایش سال‌های خدمت باعث ارتقای شغلی مربیان کودک می‌شود. در نهایت، یک مربی زمانی می‌تواند خود اقدام به تاسیس مهدکودک کند که تحصیلات لازم و سرمایه کافی داشته باشد یا بتواند این سرمایه را جذب کند.

فضای شغلی:

کودکستان هم دارای فضای سرپوشیده با اتاق‌های متعدد برای فعالیت‌های گوناگون است و هم فضای باز با اسباب بازی های مختلف دارد. به طور کلی، محیط کار مربیان مهد کودک محیطی شلوغ و پر سروصدا اما با صفا و دوست داشتنی است. مربیان مهدکودک با والدین، روان‌شناس، مربی بهداشت، مربی تربیت بدنی، مربی موسیقی، معلم زبان و معلم قرآن در ارتباط‌اند. البته این موضوع بستگی زیادی به مهد کودک دارد و ممکن است از مهدی به مهد دیگر متفاوت باشد.

وظایف و مسئولیت‌‍‌ها:

آموزش مهارت های اجتماعی مختلف مانند مهارت دوست یابی، برقراری ارتباط با دیگران، مهارت گوش دادن، کنترل رفتار خویش، مهارت در تشخیص احساسات خود و … از طریق بازی و با شیوه‌های آموزشی صحیح به کودک
کمک کردن به کودکان برای یادگیری صحبت کردن دربارۀ خود، هیجانات و احساساتشان
شناخت کودک از طریق نقاشی‌های او و پرورش استعدادهای کودکان
شناخت اختلالات فیزیکی و ذهنی کودک و انتقال این اطلاعات به متخصصان
تشویق کردن کودک به انجا‌م دادن فعالیت های جسمانی و حرکات ورزشی و مشارکت در کارهای گروهی.

مطلوبیت‌های شغل مربیگری مهدکودک:

کار کردن با کودکان نشاط آور است و همین موضوع باعث شادابی روحی مربیان مهدکودک می شود. افراد شاغل در این حرفه مادران بهتری برای کودکان خود هستند؛ زیرا تجربه زیادی در ارتباط با کودکان دارند.

محدودیت‌های شغل مربیگری مهدکودک:

کار مربیان مهدکودک زیاد است و به همین دلیل آنها بعد از مدتی از نظر جسمی خسته و فرسوده می‌شوند. مسئولیت زیادی که مربیان در مورد کودکان و مراقبت از آنان دارند، فشار روانی زیادی به این افراد وارد می‌کند.

اهمیت شغلی:

دوران کودکی نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری شخصیت کودک دارد. کودک در این سنین باید تحت تعلیم و تربیتی همه جانبه قرار گیرد تا به رشد کامل جسمی، روحی و عاطفی برسد. این کار از عهده افرادی بر می‌آید که در این زمینه تخصص دارند و دوره‌های علمی و آموزشی مربوط به آن را طی کرده‌اند. اهمیت این شغل زمانی آشکارتر می‌شود که می‌بینیم بیماری از والدین به دلیل آشنا نبودن با مسائل تربیتی، فقر فرهنگی، دور بودن از خانواده به علت نوع کار یا مشکلات ناشی از تامین معیشت خانواده و موارد بی‌شمار دیگر نمی توانند وظایف تربیتی خود را به خوبی انجام دهند. بنابراین، لازم است مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی این کمبودها را رفع کنند. از طرفی، کودک با ورود به این مراکز آمادگی وارد شدن به جامعه بزرگ‌تر را پیدا می‌کند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

به سراغ مربیان مهد در محل زندگی خود بروید. گفت وگو با دانشجویان این رشته یا مراجعه به سازمان بهزیستی را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم. دفاتر فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش نیز می‌توانند اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهند.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است