شغل مشاور

شغل مهندسی سخت‌افزار
شغل مهندسی سخت‌افزار
آذر ۹, ۱۳۹۶
شغل دامداری
شغل دامداری
آذر ۹, ۱۳۹۶
شغل مشاور

شغل مشاور:

به راهنمایی افراد برای اینکه مشکلات خانوادگی، تحصیلی و شغلی خود را بشناسند و آن ها را رفع کنند مشاوره گویند. شغل مشاور

‏مشاور کیست؟

مشاورکسی است که مهارت و تخصص لازم برای راهنمایی دیگران را کسب کرده است ‏و د‏ر فضایی مطلوب و مرشار از تفاهم متقابل، به افراد ‏کمک می کند تا خود را بهتر بشناسند، برای زندگی شان تصمیم های موثرتری بگیرند و انتخاب های آگاهانه تری ‏داشته باشند.

ویژگی‌های مشاور:

‏ شنوندۀ خوبی است. کسی که برای حل مشکلش به مشاور مراجعه می کند، در درجه اول می خواهد حرف هایش شنیده شود. گوثی دادن فعال بخش بزرگی از درمان مواجع به حساب می آید.
‏سخنور خوبی است: کسی که برای حل مشکلش به مشاور مراجعه می کند، در درجه دوم می خواهد حرف هایی را بشنود که از دیگران نشنیده است. مشاور باید آن قدر در سخنوری مهارت داشته باشد که بتواند با کلامش مراجعه کننده را تحت تاثیر قرار دهد.

‏ صبوو و بردبار است: مشاور باید بتواند با حغظ آرامش درونی خود، فضای مناسبی برای مراجع فراهم کند تا او به راحتی بتواند از دغدغه های ذهنی اش سخن بگوید. مراجع درباره مسائل گوناگون صحبت می کند؛ حتی گاهی حرف‌های غیرمنطقی می‌زند یا مایل است ساعت ها صحبت کند.
‏انسان دوست است: کسی که می خواهد مشاور شود، باید برای انسان ها اهمیت قائل باشد و خواهان حل مشکلات و کمک به آن ها باشد. پس باید بداند که راهنمایی های درست یا غلط او چه تاثیراتی دارد.

‏ورود به شغل مشاور:

‏حداقل تحصیلات برای ورود به این شغل، گذراندن دوره کارشناسی در این رشته است. در دوره کارشناسی ارشد، این رشته به سه گرایش تقسیم می شود: خانواده، مدرسه، شغلی. بعد از آن نیز می توانید مل رک دکترا را دریافت کنید. فراموش نکنید که برای دستیابی به این شغل نه تنها باید خوب مطالعه کنید و با مبانی نظری علم مشاوره و روان شناسی آشنا باشید بلکه لازد است به طور عملی هم مشاوره دادن را بیاموزید. دوره کارورزی که در ترم های آخر تحصیل باید آن را بگذرانید، شروع خوبی برای این کار است. از طرف دیگر، یک مشاور واقعی علاوه بر آگاهی از موضوعات مربوط به رشته خود مانند روان شنامسی اجتماعی و روان شناسی شخصیت، بایستی از مسائل مختلف روز جامعه نیز مطلع باشد تا بتواند مراجعه کنندگانش را که ، اقشار مختلف جامعه و دارای مشکلات متنوعی هستند به خوبی راهنمایی کند.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| معلمی

‏پیشرفت شغلی :

تاسیس دفتر مشاوره ‏تنها در صورت داشتن مدرک کارشناسی ارشد، ٨٠٠ ‏ساعت کارآموزی و قبول شدن در مصاحبه سازه_ نظام روان شناسی ممکن است. کسب تجربه هم می تواند مهم ترین عامل برای پیشرفت در این شغل محسوب شود. البته این تجربه باید به همراه ‏مطالعه فراوان و آگاهی از علم روز روان شناسی باشد. بنابراین، ادامه تحصیل در پیشرفت شغلی مشاوره نقش مهمی دارد. شرکت در کارگاه های آموزشی که در زمینه های مختلف مشاوره برگزار می شوند، می تواند تسلط شما را در این شغل بیشتر کند و موجب ارتقای شما شود.

‏فضای شغل مشاور:

مشاوه ‏معمولا در فضای خلوت و آرام اتاق مشاور صورت می گیرد. مدارس، هسته های مشاوره آموزش و پرورش، بهزیستی کمیته امداد، شهرداری ها، فرهنگ سراها، مراکز بازپروری و زندان ها، سازمان ها و کارخانه ها، ادارات و وزارت تخانه ها یا کلینیک‌ها و مراکز دولتی و خصومی مشاوره ‏، به مشاورها نیاز دارند. مشاوران با معلمان و مدیران در مدارس، روان شناسان، روان پزشکان و مددکاران اجتماعی در ارتباط اند.

وظایف و مسئولیت ها

  • ‏وظایف مشاوران بسته به اینکه در حوزه خانوادگی، تحصیلی و یا شغلی فعالیت کنند، متفاوت است اما همگی آن ها وظایف زیر را برعهده دارند:
    ‏ برقراری رابطه خوب و دوستانه با مراجع
    ‏ کسب اطلاعات لازم از طریق تعامل پویا با مراجع
    ‏ انجام دادن آزمون های روان شناختی و استفاده از آن ها برای ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره
    درک احاس مراجع و شناسایی کامل مشکل او
    ‏ کمک به مراجع در شناخت گزینه های مختلغی که برای انتخاب دارد؟ به مراجع برای سازش بیشتر با خود و محیط اطرافش
    ‏ برقراری ارتباط با اطرافیان مراجع در صورت نیاز
    ‏ رعایت اصل رازداری
    ‏ احترام کامل به شان و شخصیت انسانی مراجع.

‏مطلوبیت‌های شغل مشاور:

‏امروزه مشاوران در بیشتر فضاهای شغلی حضور دارند؟ این امکان گستردۀ فعالیت، از محاسن این شغل به حساب می آید. از طرفی، آنان مانند معلمان مورد احترام ویژه مردم هستند. از نظر مردم، مشاوران افرادی دانا، امین و مهربان هستند که به آن ها در حل مسائلشان کمک می کنند. این حس اعتماد و احترامی که مشاوران از سوی مردم دریافت می کنند، از دیگر مطلوبیت های این شغل است.

محدودیت‌های شغل مشاور:

‏فرسودگی در این شغل بالاست و ممکن است زودتر از مشاغل دیگر اتفاق بیفتد. مشاوران به دلیل سر و کار داشتن با مشکلات مردم در طول زمان دچار فرسردگی شغلی می شوند.
‏امروزه با گسترده شدن جوامع و ارتباطات، مشکلات گوناگونی در زمینه های معیشتی، تحصیلی، شغلی، خانوادگی، رفتاری و اخلاقی به وجود ‏آمده است؟ بنابراین، حضور مشاوران د ‏ر جامعه برای پیشگیری و سپس، حل مشکلات و تامین بهداشت و سلامت روانی و اجتماعی افراد جامعه، ضروری است. اگر پزشک نجات د ‏هندۀ جان انان است، مشاور ناجی روح اوست.

‏منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر

‏به وبگاه سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ایران به نشانی www.pcoiran.irو انجمن مشاوره ایران به نشانی www.ircounseling.org مراجعه کنید. اگر پاسخ سوال هایتان را نیافتید، می توانید به مراکز مشاوره ای هم که امروزه در هر شهر و محله ای هست، مراجعه کرده و با متخصصان این رشته گفت وگو کنید.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است