شغل معلمی

شغل حسابداری
شغل حسابداری
آذر ۹, ۱۳۹۶
شغل خدمات مجالس
شغل خدمات مجالس
آذر ۱۱, ۱۳۹۶
شغل معلمی

شغل معلمی:

به انتقال دانش، مهارت و قابلیت‌ها از یک فرد بزرگسال به افراد ۶ تا ۱۸ سال( در محیط مدرسه و غیر از آن) معلمی می‌گویند. شغل معلمی

معلم کیست:

معلم کسی است که با کسب دانش، مهارت و تخصص‌های لازم به تربیت دانش‌آموزان می‌پردازد.

‏ویژگی های معلم :

مقتدر است: معلم به اندازه کافی اقتدار دارد تا بتواند داش آموزان را کنترل و کلاس را به بهترین نحو اداره کند.
‏ روابط عمومی بالایی دارد: داش آموزان فرهنگ های مختلفی دارند و هرساله معلمان با داش آموزهای جدیدی روبه رو می شوند: بنابراین، باید بتوانند با همه آنها ارتباط بگیرند.
‏ توانایی بیان خوبی دارد: او به کمک این ویژگی می تواند مطالب را به دانش آموزان منتقل و تفهیم کند.
‏ رفتار و عملکرد خوبی دارد: عملکرد و رفتار معلم بر دانش آموزان تاثیر مستقیم دارد و آن ها از او الگو می گیرند.

‏ با حوصله و صبور است: معلم با افرادی سر و کار دارد که گاه برای اولین بار با مفاهیم مختلف روبه رو می شرند. بابراین، باید صبر و حوصله پاسخگویی به سوال های تکراری آنها را داشته باشد.
‏ خلاق و هنرمند است: آموزش به داش آموزان به شیوه های خلاقانه همواره تاثیر بیشتری دارد. معلم باید علم و خلاقیتش را با هم به کار ببرد تا کلاس درسش خشک و بی روح نباشد.
‏ با مهر و محبت و انعطاف پذیر است: معلم با دانش آموزان مختلف که روحیات متفاوتی دارند روبه روست. او باید آنها را درک کند، در مشکلات یاریشان دهد.

‏ورود به شغل معلمی:

‏سال ها پیش ورود به این سغل با داشتن مدرک دیپلم میسر بود، اما امروزه ‏شما باید حداقل مدرک کارشناسی داشته باشید. معلمان مدارس ابتدایی باید مدرک تحصیلی کارشناسی آموزش ابتدایی و معلمان دوره ‏های راهنمایی و دبیرستان مدرک کارشناسی دروس مختلف تخصصی مثل علوم، ریاضی و غیره ‏… را دارا باشند.
‏متقاضیان شغل معلمی باید از نظر جسمانی سالم باشند و توانایی لازم برای ادارۀ کلاس را داشته باشند و از لحاظ تکلم هم دچار مشکل نباشند. با توجه به یافته های روان شناسی، بهتر است آن ها از زیبایی و آراستگی ظاهری نسبی هم برخوردار باشند. معلم باید در طول کار، دوره های مختلف ضمن خدمت را با توجه به تغییراتی که درکتاب های درسی به وجود می آید، بگذراند. او باید با علومی چون روان شناسی و جامعه شناسی آشنا باشد و از آن ها در برخوردهای خود کمک بگیرد.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| روان‌شناسی

‏پیشرفت شغلی:

شرکت در دوره های آموزش ضمن خدمت (کلاس های آموزشی که در حین خدمت برای معلم ها برگزار می شود) و افزایش سنوات خدمت (تعداد سال هایی که در این حرفه کار کرده اند) باعث ترفیع معلمان می شود. آنها با ادامه تحصیل می توانند سریع تر گروه خود را ارتقا دهند. معلمانی که مدرک کارشناسی دارند، هر چهار سال وکسانی که مدرک کاردانی دارند، هر پنج سال در گروه خود ارتقا پیدا می کنند.

‏فضای شغل معلمی:

محل تدریس باید از نور و فضای مناسب برخوردار باشد و سیستم گرمایشی و سرمایشی مطلوبی داشته باشد. دور بودن از مزاحمت های صوتی و آلودگی های هوا از شرایط مهم محل تدریس مناسب است.
‏معلم برای شغل خود به سرمایه یا امکانات مالی خاصی نیاز ندارد. در عین حال، اگر امکانات مالی داشته باشد، می تواند از آن در جهت تشریق و شکوفایی استعداد دانش آموزان استفاده کند؟ مثلا با گذراندن دوره های مختلف مرتبط سطح معلومات خود را بالا ببرد. این امر در ارتقای سطح آموزشی دانش آموزان نیز موثر است.

د‏ر مجموع، معلمان با سه گروه همکاران فرهنگی، اولیای دانش آموزان و خود د انش آموزان د ‏ر ارتباط اند و باید سعی کنند این روابط صا د ‏قانه، سالم و صمیمانه باشد تا بتوانند جامعه را در مسیر رشد و پیثرفت قرار دهند. د ‏ر مجموع، معلمان با دانش آموزان و همکاران مختلف از اقشار و طبقات گوناگون جامعه با فرهنگ های متفاوت سر و کار د ‏ارند.

‏وظایف و مسئولیت‌ها:

تدریس دروس مختلف متناسب با رشته تحصیلی خود مانند ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، تاریخ، ریاضی، فیزیک و شیمی
پرسش از دروس گذشته و تعیین تکلیف برای دانش آموزان
‏استفاده از فیلم ها و وسایل کمک آموزشی و برگزاری بازدیدهای علمی
منظم و دقیق بودن در محیط کار
‏ احساس مسئولیت در قبال دانش آموزان
تدریس و آموزش مطلوب
‏ ایجاد محیطی نشاط آور و شاد
‏تعلیم رفتار مطلوب به دانش آموزان با کردار و رفتار و منش درست
‏آشنا کردن دانش آموزان با نظام جمهوری اسلامی و انقلاب و ایجاد و تقویت علاقه نسبت به نظام و انقلاب در آنان
بالا بردن بینش دینی و سیاسی دانش آموزان.

‏مطلوبیت‌های شغل معلمی:

این شغل جایگاه اجتماعی بسیار خوبی دارد ‏و همه مشاغل مهم جامعه ‏در ابتدا با مدرسه و معلم سر و کار دارند. ضمن اینکه معلمان از سه ماه تعطیلات تابستانی بهره مندند.

‏محدودیت‌های شغل معلمی:

معلم الگوی دانش آموزان است؛ بنابراین، در تمامی محیط ها باید ‏مواظب رفتار و کردار خود باشد. چون ممکن است دانش آموزان در محیط های مختلف حضور داشته باشند.

‏اهمیت شغلی:

‏امروزه با وجود پیشرفت علم و فناوری و رشد سریع جمعیت و ارتقای بهداشت فردی، نیاز به معلم یکی از اصلی‌ترین نیازهای مردم امست. در جوامع مختلف، اگر معلم نباشد، خانواده به تنهایی نمی تواند به فرزندان خود آموزش دهد. در واقع، معلم اولین کی است که قادر است مجموعه ای از دانش ها را در کنارهم به کودکان بیاموزد. میزان رشد یک کشور با درصد باسوادان آن سنجیده می شود و همین جاست که به ضرورت وجود معلم پی می بریم.

‏منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

ابتدا به معلمان خود مراجعه کنید. آن ها علاوه بر راهنمایی شما، مطالعه کتاب هایی را نیز پیشنهاد می دهند. در مرحله بعد می توانید به اداره های آموزشی و پرورش یا حتی وزارت آموزش و پرورش مراجعه کنید.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است