شغل مهندسی برق گرایش قدرت

شغل پرستاری
شغل پرستاری
آذر ۸, ۱۳۹۶
شغل مهندسی سخت‌افزار
شغل مهندسی سخت‌افزار
آذر ۹, ۱۳۹۶
شغل مهندسی برق گرایش قدرت

شغل مهندسی برق گرایش قدرت:

به دانش تحلیل و بررسی ریاضی پدیده‌های فیزیکی که به بارهای الکتریکی و حرکت آثار آن‌ها می‌پردازد، مهندسی برق می‌گویند. شغل مهندسی برق گرایش قدرت را می‌توان تولید نیروی الکتریکی به روش‌های گوناگون و انتقال و توزیع این نیروها با بازده و قابلیت اطمینان بالا تعریف کرد. هدف اصلی مهندسی قدرت، تولید برق در نیروگاه‌ها، انتقال نیرو از طریق خطوط انتقال و توزیع آن در شبکه‌های شهری و روستایی و درنهایت، توزیع آن برای مصارف خانگی و کارخانه‌هاست.

مهندس برق-قدرت کیست:

مهندس برق-قدرت کسی است که در زمینه‌ی تولید، انتقال، توزیع و تبدیل برق دانش ومهارت لازم را دارد از تلاش مهندسان برق در منازل برای مصارف خانگی و در کارخانه‌ها برای مصارف صنعتی مانند گرم کننده‌ها و کوره‌‌های ذوب استفاده می‌شود.

ویژگی‌های مهندس برق:

۱-باهوش و دارای ذهنی پویاست: اگر بخواهیم رشته‌های مهندسی را در دانشگاه از لحاظ سختی طبقه بندی کنیم، مهندسی برق از سخت‌ترین رشته‌های دانشگاهی است. پس هوش در این رشته بسیار اهمیت دارد.

۲- دارای درک عمیق و تجسم فضایی است: برای تسلط بر محاسبات ریاضی و حل مسائل مهندسی دقیق و پیچیده لازم است مهندسان برق تجسم فضایی داشته باشند.

۳- دقیق متعهد و دلسوز است: به دلیل سروکار داشتن با یک نیروی نامرئی که می‌تواند جان انسانها را به خطر افکند، تعهد و دقت از ضروری‌ترین ویژگی‌های یک مهندس برق است.

۴- توانایی برقراری ارتباط با دیگران و کار گروهی را دارد: در این شغل نیز مانند سایر مشاغل مهندسی برای دستیابی به بهترین نتیجه و پیشرفت لازم است فرد توانایی برقراری ارتباط و کار گروهی را داشته باشد.

ورود به شغل:

سازمان فنی حرفه‌ای و کارو دانش رشته‌‌هایی همچون برق صنعتی، برق ساختمان، الکترونیک و الکتروتکنیک را طی دوره‌هایی آموزش می‌دهند و علاقه‌مندان می‌توانند مهارت‌‌های لازم رشته‌ی برق را در این دوره‌ها به صورت عملی کسب کنند، اما دریافت مدرک کارشناسی برای ورود به حرفه‌ی مهندسی برق ضروری است.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| تراشکاری

پیشرفت شغلی:

از آنجا که صنعت برق در سراسر جهان در حال پیشرفت است، دانشجو و دانش‌آموخته‌ی این رشته برای پیشرفت و حرکت سریع باید در کناز مطالعات دانشگاهی مطالعه‌ی جانبی و اطلاعات به‌روز داشته‌ باشد. برای پیشرفت هرچه بیشتر در این رشته پیشنهاد می‌شود که به زبان انگلیسی مسلط شوید و واحدهای آزمایشگاهی در دانشگاه را جدی بگیرید. تسلط بر نرم ‌افزارها گذراندن دوره‌های ارتقای توانمندی تخصصی مهندسان و استفاده از نیروی ابتکار و خلاقیت موجب پیشرفت هرچه بیشتر دراین رشته می‌شود.

فضای شغل مهندسی برق گرایش قدرت:

مهندسان برق-قدرت برای کار جذب شرکت‌‌ها، کارخانه‌ها و موسسات دولتی وخصوصی( نیروگاه‎‌ها پست‌های برق، شرکت مهندسین مشاور، شرکت‌های پیمانکاری و….) می‌شوند. محیط کاری آنان باید شرایط ایمنی لازم را داشته باشد، چرا که در نیروگاه‌های بزرگ حتی در فاصلۀ دومتری از کابل‌های فشار قوی نیز باید اصول ایمنی رعایت شود و در غیر این صورت خطر برق گرفتگی وجود دارد. بنابراین مهم‌ترین شرط در محیط کاری این افراد ایمنی است.

تعامل شغلی این مهندسان با افراد تحصیل کرده در سایر گرایش‍های مهندسی برق و همچنین باتوجه به نوع مسئولیتی که دارند ، با مهندسان مکانیک و عمران است.

وظایف و مسئولیت‌ها:

  • نقشه کشی الکتریکی
  • طراحی تاسیسات برقی صنعتی یا ساختمانی
  • ارزیابی و براورد پروژه‌‌های برقی
  • محاسبات الکتریکی
  • مشاوره با کارفرمایان
  • نظارت بر اجرا، اجرا، تعمیرات و عیب‌یابی
  • سرپرستی کارگاه برق

مهندس برق با تمام ادوات و وسایل مورد نیاز این مراحل( مانند مولد، شبکه‌های توزیع برق، پست‌های توزیع برق و…. ) آشنایی کامل دارد. بنابراین در موقع لزوم به طراحی، اجرا رفع عیب و… می‌پردازد.

مطلوبیت‌های شغل مهندسی برق گرایش قدرت:

در حال حاضر در ایران مهندسی برق-قدرت بازار کار خوبی دارد و این نیاز بازار باعث می‌شود که این مهندسان درآمد خوبی داشته‌باشند.

محدودیت‌های شغل مهندسی برق گرایش قدرت:

یک مهندس برق همیشه باید در برابر کار خود به دیگران پاسخگو باشد و هیچ گونه سهو و خطایی نداشته باشد. چراکه با جان انسان‌ها در ارتباط است و این فشار روانی از محدودیت‌های این شغل محسوب می‌شود. در واقع این مهندسان با نیروی برق در ارتباط‌اند که در صورت بی‌دقتی آنها می‌تواند صدمات مالی و جانی سنگینی در بر داشته باشد. باید بدانید که بعلت کم بودن اختلاف در واحدهای درسی( حدود بیست واحد) گرایش‌های این رشته، دیده شده است که مهندسان سایر گرایش‌‌ها نیز در مشاغل گرایش قدرت مشغول به کار می‌شوند.

اهمیت شغلی:

هیچ صنعتی پیشرفت نمی‌کند مگر اینکه برق در آن دخیل باشد. امروزه ما شاهد استفادۀ روز افزون از دستگاه‌ها و وسایل برقی هستیم و می‌دانیم که بدون حضور مهندسان برق صنعت و توسعۀ هر کشور دچار مشکل خواهد شد.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

گفت‌گو با مهندسان برق و کتاب‌ها و مجلات مرتبط را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است