مهندسی فضای سبز

شغل صرافی
شغل صرافی
آذر ۲۹, ۱۳۹۶
مهندسی فناوری اطلاعات
مهندسی فناوری اطلاعات
آذر ۲۹, ۱۳۹۶
مهندسی فضای سبز

مهندسی فضای سبز:

مهندسی فضای سبز علم مربوط به طراحی، کاشت و پرورش نباتات و علم معماری در فضای شهری است.

مهندس فضای سبز کیست؟

مهندس فضای سبز با اطلاعاتی که در مورد انوع گیاه دارد ، آنها را به گونه ای زیبا در معماری خاص یک منطقه به کار می‌گیرد و منظره ای زیبا به وجود می‌آورد.

ویژگی‌های مهندس فضای سبز:

خوش ذوق و هنرمند است: استفاده از گیاهان زینتی در محوطه های مسکونی، اداری و تجاری برای هرچه زیباتر کردن محیط صورت می‌گیرد. پس مهندس فضای سبز باید بتواند بهترین نماها را ارائه کند.
تصور و تجسم بالایی دارد: او برای طراحی سه بعدی پارک ها یا تصویر نما از بالا و پرسپکتیو آن به تجسم فضایی نیاز دارد.

ورود به شغل:

برای اینکه مهندس فضای سبز شو ید، باید مدرک لیسانس داشته باشید. فراموش نکنید که این رشته تلفیقی از فن و هنر است. شما باید ذهنی پویا داشته باشید و علم و هنر را با هم به کار بگیرید. اگرچه امکان ادامه تحصیل تا دکترا را ندارید اما در مقطح کارشناسی ارشد می توانید در رشته های طراحی منظره ها، طراحی محیط شهرسازی‌ها، طراحی محیط زیست و … تحصیل کنید.  

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| جنگل‌داری

پیشرفت شغلی:

خوداشتغالی در این شغل امکان پذیر است. مثلا فرد می تواند شرکت خصوصی تاسیس کند یا با شهرداری ها و بخش خصوصی همکاری داشته باشد. تاسیس گلخانه و نظارت بر آن نیز مورد علاقه بسیاری از مهندسان فضای سبز است.

فضای شغلی:

در بخش خصوصی گاهی لازم است مهندسان فضای سبز به محیط پروژه سرکشی کنند اما به طور کلی، آن‌ها در دفتر کار خود مستقرند. مهندسان فضای سبز با عنوان‌های زیر فعالیت می‌کنند:
١ – طراح، مدیر، ناظر و مجوی فضای سبز در شهرداری‌ها، موسسات دولتی و خصوصی و محوطه‌های اداری و مسکونی
٢ -کارشناس متخصص و برنامه‌ریز در واحدهای اجرایی مانند وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت مسکن و شهرسازی
۳ – مربی در هنرستان های کشاورزی و فنی حرفه ای و مجری امور تحقیقات در واحدهای تحقیقاتی موبوطه.
مهندسان فضای سبز با پیمان‌کاران، کارگران، ناظر منطقه، افراد مراجعه کننده به بخش خصوصی و مهندسان آبیاری و خاک شناسی در ارتباط‌اند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

کاشت درختان در حاشیه خیابان‌ها و ایجاد انواع پارک‌های جنگلی، کوهستانی و منطقه‌ای فضاسازی و زیباسازی پارک‌ها
کاهش آلودگی‌های بصری و ایجاد مناظر زیبا، تقلیل صداهای آزاردهنده و تعدیل آلودگی‌های صوتی
حفاظت از محیط طبیعی و منابع موجود در آن
حفاظت از تنوع حیاتی گیاهان
انتخاب درخت مناسب برای حاشیه خیابان‌ها و هرس به موقع آن ها
فعالیت و تحقیق درزمینه پرورش گیاهان زینتی درختان ودرختچه ها، گیاهان آپارتمانی، گل‌های شاخه بریده و … و اضافه کردن گونه های وحشی بومی ایران به مجموعه گیاهان زینتی
ارائه طرح کاشت گیاهان مناسب محل با توجه به شناخت عوامل اقلیمی و زیست بومی هر منطقه و انتخاب گیاهان با بازده زیست بومی بالا که در پالایش هوا موثرند ؛
طراحی معابر و سازه ها، پارک ها، مجتمع‌های مسکونی، محوطه‌های گردشگری و …
اجرای چمن کاری استادیوم ها و سایر محوطه های ورزشی و نظارت بر این کار.

مطلوبیت‌های شغل مهندسی فضای سبز:

کار با گل و گیاه علاوه بر تاثیرات مطلوب روانی، جذابیت‌های فراوانی نیز دارد.

محدودیت‌های شغل مهندسی فضای سبز:

این شغل هنوز در ایران جایگاه خود را پیدا نکرده است. در برخی شهرها خانم های تحصیل کرده در این رشته نمی‌توانند جذب بازار کار شوند و آقایان به خدمت گرفته می‌شوند. متاسفانه استادان دانشگاه‌ها نیز در این رشته متخصص نیستند. 

اهمیت شغل مهندسی فضای سبز:

اهمیت گیاهان و فضای سبز در روند زندگی و بقای حیات در کرۀ زمین بر هیچ کس پوشیده نیست اما متاسفانه با پیشرفت بشر، نیاز روزافزون به چوب، مواد چوبی و فراورده های گیاهی و همچنین نیاز به افزایش زمین های زیر کشت محصولات کشاورزی همراه با لزوم آزادسازی زمین ها برای شهرسازی و ایجاد مسکن، کارخانه و جاده باعث شده است که پوثش گیاهی طبیعی کرۀ زمین تخریب شود و انسان‌ها از فضای سبز فاصله بگیرند. در این میان، مهندسی فضای سبز می‌تواند با ایجاد و حفظ مناظر طبیعی در اطراف منازل و در سطوح وسیع تر در شهر و اطراف آن، کیفیت زندگی شهری را بالا ببرد.

منابعی بیشتر برای کسب اطلاعات بیشتر:

با مراجعه به قسمت فضای سبز شهرداری ها، دانشگاه ها و وبگاه های فضای سبز و معماری مناظر می‌توانید اطلاعات لازم را به دست آورید.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است