شغل نصب و تعمیر آسانسور

شغل نشر
شغل نشر
دی ۲۳, ۱۳۹۶
شغل نقاشی
شغل نقاشی
دی ۲۳, ۱۳۹۶
شغل نصب و تعمیر آسانسور

شغل نصب و تعمیر آسانسور:

منظور از ‌«نصب و تعمیر آسانسور‌»، راه اندازی و نگه‌داری آسانسورهای نفربر و باربر، پله برقی، بالابرهای برقی یا هیدرولیک است. شغل نصب و تعمیر آسانسور را بدون مدرک دانشگاهی هم می‌توان دنبال کرد.

نصاب و تعمیرکار آسانسور کیست؟

نصاب و تعمیرکار آسانسور کسی است که ساخت، اصلاح، تعمیر و نگه داری بالابرها را به صورت عملی و نظری آموخته است و بنابر تخصص خود در یکی از بخش های یادشده فعالیت می‌کند.

ویژگی‌های نصاب و تعمیرکار آسانسور:

مسئولیت پدیر است: کسانی که کار ساخت و تعمیر آسانسور را انجام می دهند، می‌دانند که شغلشان بسیار حساس است و یک اشتباه منجر به از دست رفتن سلامت یا جان افراد می‌شود. بنابراین، بیشترین تلاشی را می‌کنند تا مسئولیتی را که پذیرفته‌اند به نحو احسن انجام دهند.
صبور است: نصب آسانسور کاری است که باید با دقت انجام شود و این دقت وقت زیادی می گیرد. به این ترتیب، نصاب آسانسور فرد صبوری است.
خوش برخورد است: نصاب و تعمیرکار آسانسور با مشتریانی از طبقات فرهنگی و اقتصادی مختلف روبه رو می‌شود و باید بتواند با آنها ارتباط خوبی برقرار کند و از سوال هایشان عصبانی نشود.

ورود به شغل:

هم اکنون تنها یک هنرستان در تهران در این رشته هنرجو می‌پذیرد اما قرار است سایر استان‌ها نیز اقدام به تاسیس هنرستان‌هایی برای این رشته کنند. در عین حال، دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشکده‌ای تاسیس کرده است که در دو مقطح کاردانی و کارشناسی این رشته را ارائه می دهد. آنچه شما برای ورود به این رشته احتیاج دارید، توانایی جسمی بالاست؛ چرا که آسانسور مانند سایر ماشین‌ها در کارخانه ساخته نمی‌شود بلکه قطعات آن پس از حمل به ساختمان‌ها به هم متصل می‌گردد. حمل و اتصال این قطعات بر عهدۀ نصاب است و بنابراین او باید توانایی جسمی بالایی داشته باشد.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| پویانمایی

پیشرفت شغلی:

شما با تاسیس دفتر خصوصی و کارخانه می‌توانید در این شغل پیشرفت کنید. ضمن اینکه این رشته تا مقطع دکترا در سایر کشورها ارائه می‌شود. قطعا اگر میزان تحصیلاتتان بالا برود، موفقیت بیشتری کسب خواهید کرد. افرادی هم که از لحاظ فنی توانایی بالایی داشته باشند، به سرعت جذب شرکت‌های بزرگ تولید آسانسور می‌شوند.

فضای شغلی:

دانش آموختگان این رشته در ابتدا به استخدام شرکت‌ها و کارخانه‌های تولید آسانسور در می‌آیند. آنان برای تولید آسانسور در فضایی صنعتی فعالیت می‌کنند و زمان‌هایی را هم برای نصب آسانسورها به سطح شهر می‌روند. پس از آن، در بخشی فعال می‌شوند و در زمینه خاصی مهارت لازم را پیدا می‌کنند. اگر آنها خود به تامین شرکت اقدام کنند، به کارهای نظارتی خواهند پرداخت. نصاب و تعمیرکار آسانسور با مشتریان عام (خانه ها، پیمان کاران ساختمان و … ) و خاص (وزارتخانه ها و …) در ارتباط است.

وظایف و مسئولیت‌ها:

شناخت قطعات مختلف انوع بالابر
شناخت و برطرف کردن عیوب بالابرها
نصب انوع بالابر
کنترل امنیت بالابرها
ساخت قطعات مختلف بالابرها
توانایی مونتاژ و نصب انواع تابلو فرمان و سیم کشی.

مطلوبیت‌های شغل نصب و تعمیر آسانسور:

نصب و تعمیر آسانسور کاری یکنواخت نیست و در فضاهای متفاوتی صورت می‌گیرد. ضمن آنکه امکان پیشرفت در آن تا جایی است که عده‌ای به ابداع انواع بالابر دست می‌زنند.

محدودیت‌های شغل نصب و تعمیر آسانسور:

توانایی فیزیکی در این حرفه اهمیت زیادی دارد؛ زیرا حمل و نصب موتور آسانسور کار بسیار سنگینی است. برای همین، توانایی جسمی نصابان و تعمیرکاران آسانسور پس از مدتی کاهش می‌یابد.

اهمیت‌ شغلی:

برای درک اهمیت و ضرورت وجود این رشته، کافی است ساختمان‌های بلندی را تصورکنیم که پله‌های زیادی دارند. بسیاری از ما زمانی که آسانسور این گونه ساختمان‌ها خراب است، به سختی می‌افتیم و بسیاری از بیماران و سالمندان امکان رفت و آمد خوذ را از دست می‌دهند. در کنار این‌ها می‌دانیم که اگر به طور مداوم از پله بالا و پایین برویم، آسیب‌های جدی به کمر و پاهایمان ما وارد می‌شود. پس لازم است افرادی متخصص بر کیفیت آسانسورها نظارت و آنها را نگه‌داری و تعمیر کنند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

بهترین راه برای کسب اطلاعات در این زمینه، مراجعه به شرکت‌های ساخت آسانسور است. شرکت‌های تولیدکننده آسانسور شناسنامه خود را روی آسانسورها نصب می‌کنند. با مراجعه به این شرکت‌ها می‌توانید با متخصصان این رشته گفت‌وگو کنید.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است