شغل چهره‌پردازی

شغل جوش‌کاری
شغل جوش‌کاری
دی ۲۴, ۱۳۹۶
شغل خبرنگاری
شغل خبرنگاری
دی ۲۴, ۱۳۹۶
شغل چهره‌پردازی

شغل چهره‌پردازی:

به نشان دادن حجم ها، خطوط و میمیک چهره بازیگر یا مجری و شخصت بخشیدن ظاهری به چهره او با استفاده از رنگ‌ها و وسایل آرایش ‌«چهره پردازی‌» یا گریم می‌گویند. شغل چهره‌پردازی روحیۀ هنری نیاز دارد.

چهره‌پرداز کیست؟

‌چهره پرداز یا گریمور کسی است که آرایش چهره بازیگران یا مجریان را برای حضور در نمایش‌های تلویزیونی، سینمایی، تئاتری و … بر عهده دارد.

ویژگی‌های چهره‌پرداز:

بادقت است: در هر فیلم یا نمایش، افراد بارها گریم می‌شوند. چهره‌پرداز باید تمام جزئیات گریم را ثبت کند تا مبادا در هر بار گریم، کار او با قبل تفاوتی داشته باشد.
خوش برخورد است: اوکه در ارتباط مستقیم با بازیگران است، تفاوت‌های رفتاری و حساسیت‌های آنها را می‌پذیرد و تحت هر شرایطی با آنها خوش رفتار است.
انعطاف پذیر است: گاهی بازیگرها گریم خود را دوست ندارند یا به آن ایراد می‌گیرند. در این مواقع چهره‌پرداز نباید برنجد و حتی گاهی لازم است نظر بازیگر را هم اعمال کند.
خوش قول است: چهره‌پرداز مانند دیگر عوامل فیلم، نمایش و … باید سر وقت در محل حاضر باشد و طرح‌ها و ایده‌هایش را به سرعت آماده و ارائه کند.

ورود به شغل چهره‌پردازی:

آموزشگاه‌های زیادی وجود دارند که این فن را آموزش می‌دهند اما افرادی که می‌خواهند به طور حرفه‌ای وارد این رشته شوند، در ابتدا می‌توانند در هنرستان‌ها در این رشته تحصیل کنند. پس از آن نیز در دانشگاه این رشته را که زیر مجموعه رشته تئاتر است تا مقطع کارشناسی ادامه دهند. در ایران رشته گریم در مقاطع بالاتر تدریس نمی‌شود. یادتان باشد که افرادی که وارد این رشته می‌شوند، بایستی در نقاشی یا مجسمه سازی هم تجربیاتی داشته باشند؛ چرا که از یکسو با رنگ‌ها سروکار دارند و از سوی دیگر، به خلق شخصیت ها می‌پردازند. درست شبیه به مجسمه سازان که تندیس‌هایی را خلق می‌کنند. چهره‌پرداز در زمینه ادبیات و هنر اطلاعات زیادی دارد و در حین کار نیز اطلاعات را به روز می‌کند. همچنین می‌داند که در هر دورۀ زمانی پوشش، دیدگاه‌ها و آرایش افراد چطور بوده است و می‌تواند این اطلاعات را به کار بگیرد.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| مهندسی نساجی

پیشرفت شغلی:

چهره پردازان در ابتدا به عنوان دستیار مشغول به کار می‌شوند. آنان هر چه در کار خود تجربه و تبحر بیشتری کسب کنند، سریع‌تر برای کار در سریال‌ها، فیلم‌ها و نمایش‌ها دعوت خواهند شد که در آن صورت، باید دستیارانی هم انتخاب کنند. دریافت آموزش‌های پیشرفته چهره‌پردازی و به روز نگه‌داشتن اطلاعات در این زمینه در پیشرفت چهره‌پردازان تاثیر بسزایی دارد.

فضای شغلی:

چهره پردازها در سینما، تئاتر یا تلویزیون مشغول به کارند. آنها در اتاقی با نور مناسب به کمک لوازم و تجهیزات آرایشی که در اختیار دارند، مشغول کار می‌شوند. این افراد از نظر کارگردان‌ها در چهره‌پردازی استفاده می‌کنند و با تمام عوامل کار در ارتباط‌اند. البته برخی از چهره‌پردازها این فن را در آموزشگاه‌ها یا دانشگاه‌ها نیز آموزش می‌دهند و به این ترتیب، تعاملات اجتماعی آنها افزایش پیدا می‌کند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

آشنایی با آناتومی (استخوان بندی) چهره
چهره شناسی
شناخت رنگ
شناخت نمایشنامه یا فیلمنامه
شناخت ملیت و نژاد شخصیت‌های نمایش یا فیلم
آگاهی از سن و شخصیت درونی کاراکترها
چهره‌پردازی اولیه و ارائه آن برای تصویب
اجرای چهره‎پردازی.

مطلوبیت‌های شغل چهره‌پردازی:

چهره‌پردازها حتی اگر به صورت حرفه‌ای فعالیت نکنند، با دایر کردن موسسات آموزشی یا سالن‌های چهره‌پردازی می‌توانند به کار خود ادامه دهند.

محدودیت‌های شغل چهره‌پردازی:

دسترسی نداشتن به مواد و وسایل لازم و با کیفیت برای چهره‌پردازی و کمبود این مواد و وسایل(که اغلب از کشورهای دیگر وارد می‌شوند) از محدودیت‌های این شغل است که گاه چهره‌پردازها را به شدت دچار مشکل می‌کند.

اهمیت‌ شغلی:

بخشی از زندگی و تفریح مردم هرجامعه‌ای سینما و تلویزیون است. آنها با قهرمانان فیلم‌ها و نمایش‌ها زندگی می کنند. در نظر بگیرید که اگر چهرۀ تمام بازیگران یک فیلم یا نمایش شبیه هم باشد، چه اتفاقی می‌افتد آیا این امکان وجود دارد که در یک فیلم یا نمایش، رستم با چهرۀ جوانی امروزی به صحنه بیاید و بینندگان او را بپذیرند چهره‌پردازها در واقع به خلق شخصیت‌ها می‌پردازند و با آرایش مناسب چهرۀ بازیگران و شخصیت‌ها را برای مخاطبان باورپذیر می‌کنند. شخصیت‌پردازی به دانش و مهارت‌هایی نیاز دارد که تنها افرادی که در این رشته تحصیل کرده‌اند، به آنها دسترسی دارند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

به کلاس‌های آزاد سینمایی که در آنها رشته گریم هم تدریس می‌شود، سر بزنید و با متخصصان این فن ملاقات و گفت وگو کنید. در مرحله بعد، مراجعه به دانشگاه‌ها و گفت وگو با استادان و دانشجویان به شما کمک خواهد کرد.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است