شغل کارشناس بیهوشی

شغل هواشناسی
شغل هواشناسی
دی ۲۳, ۱۳۹۶
شغل مدیریت جهان گردی
شغل مدیریت جهان گردی
دی ۲۴, ۱۳۹۶
شغل کارشناس بیهوشی

شغل کارشناس بیهوشی:

به بیهوش کردن و به هوش آوردن بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، هوش‌بری می‌گویند. شغل کارشناس بیهوشی شجاعت خودش را می‌خواهد.

کارشناس بیهوشی کیست؟

‌کارشناس بیهوشی‌ کسی است که مراقبت از بیماران را در مراحل قبل و بعد از بیهوشی و در هنگام بیهوشی بر عهده دارد. بیماران ممکن است کاملا بیهوش یا به طور موضعی بی حس شده باشند.

ویژگی‌های کارشناس بیهوشی:

دقت و هوشیاری بالایی دارد: به دلیل سر و کار داشتن کارشناسی بیهوشی با جان افراد، هوشیاری و دقت او حین بیهوش کردن یا به هوش آوردن بیمار و میزان استفاده از مواد بیهوشی بسیار مهم است.
به انسان‌ها علاقه‌مند است: در کارهای درمانی، فرد در صورتی در شغلش موفق می‌شود که خدمت به بیماران را دوست داشته باشد.

ورود به شغل کارشناس بیهوشی:

مدرک لازم برای ورود به این شغل کارشناسی است. در حال حاضر امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در این رشته وجود ندارد؛ بنابراین، اگر تمایل دارید، می‌توانید در رشته‌های فیزیولوژی، آناتومی، یا پرستاری ادامه تحصیل دهید که تا دوره دکترا در ایران ارائه می‌شوند. پس از پایان تحصیل، لازم است برای کارآموزی به مراکز درمانی بروید و دروسی را که به صورت نظری آموخته‌اید، به طور عملی انجام دهید. این رشته مانند سایر رشته‌های علوم پزشکی نیاز به گذراندن دوره طرح دارد که محل گذراندن آن را وزارت بهداشت تعیین می‌کند.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| نسخه پیچی داروخانه

پیشرفت شغلی:

تجربه کاری بیشتر باعث می‌شود که کمتر در شیفت شب کار کنید. اگر بخواهید پله‌های ترقی را طی‌کنید، باید متخصص هوش‌بری شوید. پس لازم است ابتدا مدرک دکترای عمومی و سپس تخصص هوش‌بری بگیرید.

فضای شغلی:

کارشناسان بیهوشی در اتاق عمل کار می‌کنند و در صورت نیاز به مرکز فوریت‌های پزشکی (اورژانس) نیز فراخوانده می‌شوند. آنها با متخصصان بیهوشی و اعضای گروه جراحی، کارکنان اتاق عمل و همچنین واحدهای مرتبط با اتاق عمل مثل آزمایشگاه، بانک خون، رادیولوژی و واحد پرستاری در ارتباط‌اند. کارشناسان بیهوشی می‌توانند علاوه بر بیمارستان‌ها در مراکز درمانی بزرگ نیز کار کنند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

آماده کردن داروهای بیهوشی، ضدعفونی کردن وسایل مورد نیاز، تنظیم کردن دستگاه‌های بیهوشی و دستگاه‌های اندازه‌گیری گازهای خون
مطالعه سوابق پزشکی بیمار به منظور آگاهی از وضع عمومی او
قرار دادن بیمار در وضعیتی بدون خطر و متناسب با نوع عمل جراحی
بیهوش کردن بیمار و مراقبت از قلب، ریه، و تنفس او در حین عمل و احیای قلبی-ریوی، در صورت نیاز
کنترل و ثبت علائم حیاتی بیمار تا هشیاری کامل او و گزارش موارد غیرطبیعی
به هوش آوردن بیمار در پایان عمل، انتقال او به اتاق ریکاوری (واحد مراقبت‌های بعد از بیهوشی) و تحت نظر داشتن بیمار تا تحویل او به بخش.
تمامی این وظایف تحت نظارت متخصصان بیهوشی انجام می‌شود و کارشناسان هوش‌بری نمی‌توانند به طور مستقل به این فعالیت‌ها بپردازند. در واقع، کارشناسان این رشته دستیاران متخصص بیهوشی هستند.

مطلوبیت‌های شغل کارشناس بیهوشی:

بیشتر دانش‌آموختگان این رشته وارد بازار کار می‌شوند. هوش‌بری مانند بقیه رشته‌های پیراپزشکی بازار کار نسبتا خوبی دارد.

محدودیت‌های شغل کارشناس بیهوشی:

کار کردن در فضای بسته اتاق عمل و ایستادن به مدت طولانی که منجر به کمر درد و پا درد می‌شود از آسیب های این شغل است. یادتان باشد که افراد در این شغل مانند پزشکان و پرستاران شیفت شب هم دارند.

اهمیت شغلی:

هوش‌بری یکی از حلقه‌های تکمیل کننده گروه درمانی است. بدون حضور هوش‌برها عمل جراحی نمی‌تواند با موفقیت به پایان برسد و ممکن است بیماران در حین عمل جان خود را از دست بدهند. کارشناسان بیهوشی با مراقبت‌های صحیح و اثربخش از بیماران، در درجه اول به نجات جان آنها و در وهله بعد به بهبود سطح سلامتشان کمک می‌کنند؟ بنابراین، حضور افراد متخصص این رشته در هر مرکزی ضروری است.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

به وبگاه انجمن بیهوشی و مراقبت‌های ویژۀ ایران به نشانیwww.isacc.ir سر بزنید. می‌توانید به دانشگاه‌های علوم پزشکی یا مراکز درمانی بزرگ هم مراجعه و با کارشناسان بیهوشی صحبت کنید.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است