شغل کارشناسی رادیولوژی

شغل کارشناسی تغذیه
شغل کارشناسی تغذیه
دی ۲۵, ۱۳۹۶
شغل کارشناسی ژنتیک
شغل کارشناسی ژنتیک
دی ۲۶, ۱۳۹۶
شغل کارشناسی رادیولوژی

شغل کارشناسی رادیولوژی ( تکنولوژی پرتوشناسی):

به عکس‌برداری از اعضای درونی بدن انسان با استفاده از دستگاه‌های مخصوص رادیولوژی، یا پرتونگاری، می‌گویند. شغل کارشناسی رادیولوژی یک کار کاملا تخصصی است.

کارشناس رادیولوژی کیست:

کارشناس رادیولوژی کسی است که به کمک دستگاه‌های مخصوصی رادیوگرافی (که با اشعه ایکس کار می‌کنند) از اعضای بدن بیمار عکس برمی دارد و گزارش آن را به پزشک می‌دهد.

ویژگی‌های کارشناس رادیولوژی:

با دقت است: فردی که در این شغل به فعالیت می‌پردازد، باید به جزئیات و خطرهای پیش رو دقت کند. این کار به دلیل سر و کار داشتن با سلامتی انسان‌ها بسیار حساس است.
ثبات عاطفی دارد: کارشناسی رادیولوژی در بسیاری مواقع با افراد آسیب دیده روبه رو می‌شود؛ پس باید روحیه‌ای آرام و قوی داشته باشد و با دیدن افراد بیمار دچار تنش نشود.

ورود به شغل کارشناسی رادیولوژی :

اگر من خواهید این شغل را انتخاب کنید، باید در درس‌های زیست شناسی، ریاضی و فیزیک قوی باشید. زیرا برای مثال، اگر از اصول فیزیک که کار تصویربرداری بر مبنای آن انجام می‌گیرد آگاهی نداشته باشید، ممکن است مرتکب اشتباه شوید. در حال حاضر این رشته در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌ها ارائه می‌شود. برای ادامه تحصیل در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا، می‌توانید رشته‌هایی مثل فیزیک پزشکی، علوم تشریحی (آناتومی) و مهندسی پزشکی را انتخاب کنید. فیزیک، آناتومی، فیزیولوژی و تصویربرداری پزشکی ازجمله درس‌های نظری این رشته هستند و شما باید بتوانید روزی این درس ها را به طور عملی به کار ببندید. لازم است بدانید که فرد با گرفتن مدرک کارشناسی، رادیولوژیست (پرتوشناس) نمی‌شود. رادیولوژیست پزشک متخصصی است که پس از اخذ مدرک پزشکی عمومی در آزمون تخصصی رادیولوژی شرکت کرده و این دوره را به پایان رسانده است. کارشناسان این رشته زیر نظر دکتر رادیولوژیست به فعالیت می‌پردازند.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| داروسازی

پیشرفت شغلی:

دکتر رادیولوژیست می‌تواند در صورت داشتن امکانات مالی با خرید دستگاه‌ها و راه اندازی آن ها مرکز تصویرنگاری تأسیس کند. بنابراین، ارتقا در این شغل بر اساس سابقه کار، کسب تجربه و ادامه تحصیل امکان پذیر است .

فضای شغلی:

دانش آموختگان این رشته می‌توانند در مراکز تصویرنگاری، در بخش‌هایی مانند رادیولوژی، سی‌تی‌اسکن، ام آرآی و … فعالیت کنند. همچنین می‌توانند در همین بخش ها در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و درمانگاه‌ها مشغول به کار شوند. بعضی هم به عنوان بازرسان کار با اشعه ایکس، در سازمان انرژی اتمی و دانشگاه‌های علوم پزشکی به فعالیت می‌پردازند. این شغل با کلیه مشاغل پزشکی در ارتباط است.

وظایف و مسئولیت‌ها:

آماده کردن دستگاه‌های مختلف رادیوگرافی
انجام دادن رادیوگرافی بر اساس شیوه‌های مربوط که می‌تواند تصویربرداری‌های ساده‌ای از دست، پا یا انگشتان و یا تصویربرداری‌های تداخلی از دستگاه گوارش، عروق یا ادرار باشد که مشکل‌تر و حساس‌ترند.
ظهور و ثبت کلیشه های (عکس) رادیوگرافی
رعایت کلیه استانداردها به منظور حفاظت از بیمار و متصدی رادیوگرافی (کارشناس پرتوشناسی مسئول امنیت بیمار است. اگر او آموزش لازم را ندیده باشد، ممکن است با قرار گرفتن بیش از اندازه بیمار در معرفی اشعه ایکس به او آسیب برساند و علاوه بر آن نتواند تصاویر مناسبی از اعضای بدن او تهیه کند.
بایگانی و حفاظت عکس‌های رادیوگرافی بر طبق استانداردها.

مطلوبیت‌های شغل کارشناسی رادیولوژی :

از مزایای این شغل نسبت به بعضی دیگر از مشاغل گروه پزشکی، این است که کار تمیزتر و راحت‌تری دارد و از وجهه اجتماعی بالاتری نیز برخوردار است. ویژگی مثبت دیگر این شغل، سهیم بودن شاغلان آن در تشخیص و درمان بیماری‌هاست.

محدودیت‌های شغل کارشناسی رادیولوژی :

با اینکه مراکز تصویربرداری در حال مجهز شدن به دستگاه‌های رادیوگرافی دیجیتال‌اند، کارشناسان رادیولوژی باز هم در معرض اشعه ایکس قرار دارند (دستگاه‌های دیجیتال تنها می‌توانند ۵۰ درصد خطراتی را که این دسته از شاغلان با آن‌ها روبه رو هستند، کاهش دهند).

اهمیت شغلی:

کارشناس رادیولوژی در واقع چشمِ پزشک است؛ چرا که وظیفه او تشخیص صدمات و آسیب‌ها در مراحل اولیه است و او می‌تواند در تصمیم گیری‌های پزشک، تشخیص بیماری و نحوه درمان بیمار مؤثر باشد. با توجه به مسائل بیان شده و گسترش مراکز درمانی، ضرورت وجود کارشناسان این رشته کاملاً مشخص است.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

ابتدا به وبگاه‌های انجمن رادیولوژی ایران به نشانی www.isr.ir و وبگاه جامع علوم رادیولوژی ایران به نشانی www.prin.ir مراجعه نموده و اگر سؤال‌هایتان بی پاسخ باقی ماند، به استادان و دانشجویان این رشته در دانشگاه‌های پزشکی و پیراپزشکی مراجعه کنید.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است