شغل مهندسی نرم‌افزار

شغل مهندسی مکانیک
شغل مهندسی مکانیک
دی ۲۳, ۱۳۹۶
شغل مهندسی نساجی
شغل مهندسی نساجی
دی ۲۳, ۱۳۹۶
شغل مهندسی نرم‌افزار

شغل مهندسی نرم‌افزار :

به طراحی و برنامه‌ریزی، تحلیل و تولید سیستم‌های مختلف نرم‌افزاری رایانه مهندسی نرم‌افزار‌ می‌گویند. شغل مهندسی نرم‌افزار از مهم‌ترین مشاغل آینده خواهد بود.

مهندس نرم افزار کیست؟

مهندس نرم افزار کسی است که با برآورد هزینه، زمان، امکانات موردنیاز و نیروی انسانی، به برنامه ریزی، مطالعه، ارزیابی و در نهایت تولید نرم افزار دست می‌زند.

ویژگی‌های مهندس نرم‌افزار:

خلاق است: محیط برنامه نویسی محیطی است که باید چیزی را تولید کرد که هم مورد نیاز مردم باشد و هم تولید نشده باشد. پس مهندس نرم افزار به ابتکار و خلاقیت احتیاج دارد.
با دقت است: در هنگام برنامه نویسی کوچک‌ترین اشتباه باعث صدمه دیدن کل طرح می‌شود. بنابراین، مهندسان نرم‌افزار کمترین درصد خطا را دارند.

سخت کوش، پیگیر و با پشتکار است: چون رشته کامپیوتر رشته‌ای پویاست و اطلاعات آن مدام در حال تغییر و به روز شدن است، فرد باید دانش خود را با اطلاعات روز تطبیق دهد و به دنبال کسب اطلاعات جدید باشد.
احساس مسئولیت بالایی دارد: با توجه به پروژه‌ای بودن بیشتر کارها و حضور در گروه‌های کاری، مهندس نرم افزار باید به قول و قرار خود پایبند باشد و نسبت به تحویل کار در زمان تعیین شده و با کیفیت مشخص تعهد داشته‌باشد.
با حوصله و صبور است: برنامه نویسی و ایجاد نرم افزار جدید نیاز به حوصله دارد و فرد نباید حتی پس از چندین و چند شکست ناامید شود. 

ورود به شغل مهندسی نرم‌افزار:

اگرچه در هنرستان‌ها رشته‌های مرتبط با رایانه آموزش داده می‌شود اما شما پس از دریافت مدارک دانشگاهی راحت‌تر وارد بازار کار خواهید شد. در این رشته، پایین ترین مدرک تحصیلی، کاردانی و بالاترین آنها مدرک دکترا در رشته نرم‌افزار است. فراموش نکنید که واژۀ مهندسی برای کسانی به کار می رود که مدرک کارشناسی دریافت کرده باشند. مهندسان نرم‌افزار می‌دانند که برای ورود به این رشته باید در دروس ریاضی و فیزیک عملکرد خوبی داشته باشند.

حتما بخوانید : معرفی سایر مشاغل| بازیگری

پیشرفت شغلی:

کسب مدرک دانشگاهی، تجربه بیشتر، ابراز لیاقت، تخصص، پشتکار و خلاقیت و مطالعه روزافزون علوم رایانه‌ای به پیشرفت شما کمک خواهد کرد. با توجه به اینکه مهندسی نرم‌افزار دایرۀ وسیعی برای فعالیت دارد، هر چه شخص با نرم‌افزارهای بیشتر و زمینه های متفاوت‌تری آشنا باشد، موفق‌تر خواهد بود.
یادتان نرود که بیشتر کتاب ها و منابع موجود این رشته به زبان انگلیسی هستند. در عین حال، این منابع به سرعت در حال تغییرند و امکان سریع ترجمه آن ها به فارسی وجود ندارد. به همین دلیل، تسلط به زبان انگلیسی در این رشته بسیار مهم است.

فضای شغل مهندسی نرم‌افزار:

یک دستگاه رایانه و نرم افزارهای جانبی آن، مکانی سرپوشیده، آرام، خلوت و با نور کافی تمام آن چیزهایی است که یک مهندس نرم افزار برای دفتر کارخود نیاز دارد (تا بتواند با تمرکز وظایفش را انجام دهد.) مهندسان نرم افزار برای سازمان‌ها، موسسه‌ها و شرکت‌های دولتی و خصومی کار می‌کنند. آنان علاوه بر مشتریان خود با صاحبان مشاغل علمی، صنعتی، اداری و خدماتی مانند علوم پزشکی، مهندسی صنایع، کشاورزی، سازندگان رآکتورهای هسته ای، موشک‌های فضاپیما و … در تعامل‌اند.

وظایف و مسئولیت‌ها:

بررسی کمبودها و نیازهای نرم افزاری بخش‌های صنعت و خدمات و تدوین نیازهای آنها
امکان سنجی و تعیین ابزار و نیروی انسانی لازم برای رفع کمبودها
تقسیم وظایف مربوط به طرح، بین نیروی انسانی
نظارت بر کار نیروها و رفع اشکالات احتمالی
برنامه نویسی در مورد طرح مورد سفارش
تجزیه و تحلیل سیستم‌های رایانه‌ای
بررسی و شناخت نرم افزارهای جدید و به کارگیری آنها
اجرای طرح های رایانه‌ای، نصب، آزمایش و آموزش آنها
پشتیبانی و نگه‌داری سیتم‌های نرم افزاری شامل شناسایی خطاها، رفع خطاها و افزودن امکانات جدید به سیستم‌ها
تولید انوع نرم‌افزارهای کاربردی
آموزش و پژوهش در زمینه زبان‌های مختلف برنامه نویسی و سیستم‌های عامل مختلف.

اهمیت شغلی:

در دنیای امروز، علم لحظه به لحظه پیشرفت می‌کند. پیشرفت در علم رایانه نیز باعث شده است که بیشتر کارها و برنامه‌ریزی‌ها در زمینه های علمی، صنعتی، نظامی، فضایی، خدماتی، تجاری و … از طریق رایانه انجام شود. حتی شاید بتوان میزان پیشرفت جوامع را با میزان کاربرد صحیح این دستگاه در زمینه‌های مختلف و رشد این فناوری مرتبط دانست. امروزه مردم با بهره‌گیری از رایانه‌ها توانایی انجام دادن کارهایی را دارند که قبلا برایشان امکان پذیر نبوده است. بنابراین، مهندسان نرم افزار از جمله افرادی هستند که در زندگی امروز بشر نقش بسزایی ایفا می‌کنند.

منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر:

استادان و دانشجویان این رشته، همچنین افراد شاغل ٠در رشته مهندسی نرم افزار اطلاعات می‌توانند اطلاعات کامل‌تری در اختیار شما بگذارند.

 

منبع: فرهنگنامه مشاغل

دیدگاه ها بسته شده است